You are here:

Τη μεγάλη της δυναμική επιβεβαίωσε η 6η διεθνής έκθεση Verde.tec!

xairetizoun

Η κορυφαία εκθεσιακή διοργάνωση για το περιβάλλον στην Ελλάδα εντυπωσίασε για 6η συνεχή φορά, με τους εκθέτες και τους επισκέπτες να ανανεώνουν το σταθερό ετήσιο ραντεβού τους για το 2025!

Μεγαλύτερη, δυναμικότερη και πιο λαμπερή ήταν η 6η διεθνής έκθεση Verde.tec η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 – 31 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενη σε συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού οι εκθέτες κάλυψαν και το τελευταίο τετραγωνικό του εκθεσιακού κέντρου. Χιλιάδες επισκέπτες -επαγγελματίες, ιδιώτες, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης- είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν από κοντά για τις πλέον καινοτόμες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες για το περιβάλλον, ενώ το παράλληλο συνεδριακό πρόγραμμα ήταν κατά κοινή ομολογία το πλέον αναβαθμισμένο και πολύπλευρο.

Τα εγκαίνια
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης το βράδυ της πρώτης ημέρας, Παρασκευή, 29 Μαρτίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και υποστηρίζουν με την αιγίδα τους την έκθεση. Τη Verde.tec εγκαινίασε η κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στα εγκαίνια χαιρέτησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής:

 • Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος πραγματοποίησε χαιρετισμό μέσω βίντεο.
 • Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
 • Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
 • Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
 • Τζίνα Αδαμοπούλου, εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα εμπορίου του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά.
 • Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
 • Ελένη Μπέλση, Πρόεδρος του ΣΕΠΑΝ.
 • Θεόδωρος Ψυρρής, Γενικός Διευθυντής του ΕΟΑΝ.
 • Μαρία Λοϊζίδου, Πρόεδρος της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
 • Γεώργιος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος της ΕΕΔΣΑ.
 • Κωνσταντίνος Γκολιόπουλος, Πρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ.
 • Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του ΣΕΦ.
 • Παναγιώτης Παπασταματίου – Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ.
 • Αλέξανδρος Υφαντής, Πρόεδρος του ΕΣΠΑΒ.
 • Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος του ΣΠΕΦ.
 • Κωνσταντίνος Βασιλικός – Πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ.
 • Νικόλαος Δαμάτης, Γενικός Γραμματέας της ΕΛΕΑΒΙΟΜ.
 • Βασίλειος Γούναρης, Πρόεδρος του ΣΒΠΕ.

Τιμητικά βραβεία
Στην εκδήλωση των εγκαινίων απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία σε προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και των επιστημών, για τη δράση και τις προσπάθειές τους με σκοπό την επίλυση περιβαλλοντικών θεμάτων και την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης στην ελληνική κοινωνία.
Συνοπτικά οι βραβευθέντες: Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ. Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος του ΣΠΕΦ. Στέλιος Ψωμάς, Σύμβουλος του ΣΕΦ. Βλάσσης Σιώμος, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ. Ευστράτιος Φλεμετάτης, Πρόεδρος της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης.
Την εκδήλωση των εγκαινίων άνοιξε η κ. Ζέτα Φούντα Μουρτά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της διοργανώτριας εταιρείας Τεχνοεκδοτική / T-Press, με συντονιστή τον αρχισυντάκτη του περιοδικού ECOTEC κ. Μιχάλη Σταθακόπουλο.

Greek Green Awards
Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, η γιορτή του περιβάλλοντος τα Greek Green Awards.
Ο κ. Γιώργος Κρεμλής επίτιμος Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλίματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Καθηγητής ΕΜΠ και κάτοχος της Έδρας UNESCO ΕΜΠ για την πράσινη καινοτομία και την κυκλική οικονομία παρουσίασαν τη λαμπερή εκδήλωση με συντονιστή τον αρχισυντάκτη του περιοδικού ECOTEC κ. Μιχάλη Σταθακόπουλο. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 57 οργανισμοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, για πρακτικές, προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει θέτοντας την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή τους να έχει γίνει από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή (θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου).

Verde.tec Forum
Με περισσότερες εκδηλώσεις, από κάθε προηγούμενη φορά, στο παράλληλο τριήμερο Verde.tec Forum δεκάδες σύνεδροι σε τέσσερις αίθουσες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν κάθε πτυχή για θέματα αιχμής που αφορούν το περιβάλλον. Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποιήθηκε μία επιπλέον συνεδριακή αίθουσα ώστε να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις εταιρείες και φορείς.
Όλες οι εκδηλώσεις του Verde.tec Forum, τα εγκαίνια και τα Greek Green Awards 2024 θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στη σελίδα του TPress Web TV και στο κανάλι TPress Web TV στο ΥouTube.

Ραντεβού το 2025!
Η κ. Βούλα Μουρτά και οι συνεργάτες της Τεχνοεκδοτική / T-Press εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους εκθέτες, στους συνέδρους και στους επισκέπτες, καθώς και σε όλους όσοι υποστήριξαν και συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση της Verde.tec.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 7η διεθνή έκθεση Verde.tec το 2025 (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα)!