ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Διεύθυνση: Λεωφ. Συγγρού 15-17, Αθήνα,
Τ.Κ.:
117 43 
Web Site:
www.patt.gov.gr 

Η Αττική είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ αποτελείται από 66 Δήμους και χωρίζεται σε 8 Περιφερειακές Ενότητες. 

Επίσης, αποτέλεσε από το 1899 έως το 1909 και από το 1943 έως το 2010 νομό της Ελλάδας. Η σημερινή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ περιλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, την Τροιζηνία στην χερσόνησο της Αργολίδας, τα περισσότερα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα. Έχει έκταση 3.808 χλμ2 και καλύπτει το 2,9% της συνολικής έκτασης της χώρας. 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ αποτελεί την πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της Ελλάδας, αφού σε αυτήν βρίσκεται το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας που αποτελεί την πρωτεύουσα της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας το 1/3 του πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, λόγω του μεγέθους και του πληθυσμού της, παράγει το μισό ΑΕΠ της χώρας και ως εκ τούτου μπορεί και πρέπει να έχει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης, τη στήριξη της απασχόλησης, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. 

Παράλληλα συγκεντρώνει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο.