ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Διεύθυνση: Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον,
Τ.Κ.:
131 22
Τηλ.:
210 2323163 
Web Site:
www.parkotritsis.gr
e-mail:
contact@parkotritsis.gr 

Το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση ελεύθερους χώρους πρασίνου στην Αττική. Πρόκειται για έναν ζωτικό, για την πόλη χώρο, και συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους οργανωμένους πνεύμονες πρασίνου εντός αστικού ιστού στην Ελλάδα αποτελώντας υπόλειμμα του παλιότερου μεγάλου πευκοδάσους που ξεκινούσε από το Τατόι και έφτανε μέχρι τα Τουρκοβούνια και έχοντας έκταση περί τα 1.000 στρέμματα. Είναι επισκέψιμο και προσβάσιμο οποιαδήποτε ώρα και μέρα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εκτιμάται πως οι επισκέπτες του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου φτάνουν τους 15.000 - 16.000, αριθμοί οι οποίοι αποκαλύπτουν πως οι χρήστες του χώρου δεν περιορίζονται στα όρια των γύρω Δήμων. 

Το έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία τρία χρόνια, υπό την εποπτεία πλέον της Περιφέρειας Αττικής, είχε ως στόχο, μέσω της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών του, την προστασία και ανάδειξη του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, μετά από τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες, έργα και υπηρεσίες. Παράλληλα υλοποιήθηκαν δράσεις αναφορικά με προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού. 

Το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» αποτελεί έναν πραγματικά δημόσιο χώρο, ανοικτό σε όλους τους πολίτες, που μπορούν πλέον να απολαμβάνουν δράσεις αθλητισμού, πολιτισμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και αναψυχής, σε ένα μέρος που διατηρεί ατόφιο το μοναδικό χρώμα του αττικού φυσικού τοπίου. Σε ένα Πάρκο που αξίζει κανείς να επισκεφτεί όχι μία, αλλά πολλές φορές. 

Σήμερα, το ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ περνά σε μια νέα εποχή, με στόχο να αποτελέσει το επίκεντρο νέων δράσεων, για μια ολοκληρωμένη, βιώσιμη αστική ανάπλαση, για ακόμα περισσότερες δράσεις εντός των ορίων του, αλλά και για τη δημιουργία νέων επενδυτικών και επιχειρηματικών ευκαιριών, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όχι μόνο των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, αλλά και όλης της Περιφέρειας. 

Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Μίνα Χατζηαθανασίου