ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 1992 
Διεύθυνση:
Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Νέα Πεντέλη,
Τ.Κ.:
152 39 
Τηλ.:
210 8033622 
Web Site:
www.spap.org.gr
e-mail:
info@spap.org.gr, press@spap.org.gr 

Ο ΣYΝΔΕΣΜΟΣ ΔHΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΚΑΙ ΑΝAΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟY(Σ.Π.Α.Π.) είναι ΝΠΔΔ, ιδρύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992 και σήμερα τον απαρτίζουν οι εξής 12 Δήμοι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Χαλανδρίου. Σκοπός του είναι η προστασία και ανάπλαση του βουνού μέσω της πρόληψης, καταστολής, ανάπλασης των ζημιών από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, καθώς και η αναγέννηση των κατεστραμμένων τμημάτων του βουνού. Ο ΣΠΑΠ είναι ένας από τους φορείς Πολιτικής Προστασίας και συνδράμει όλες τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας στην πρόληψη και καταστολή δυσάρεστων συμβάντων στο Πεντελικό βουνό και ευρύτερα στην Αττική. Για την εκπλήρωση των σκοπών του διαθέτει πλούσιο και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. 

Στόχος του ΣΠΑΠ είναι να παραδώσει στις νέες γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον από το σημερινό, μέσα από καινοτόμες δράσεις που διοργανώνει για την προστασία και ανάπλαση του περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος. 

Στο πλαίσιο αυτό τη χρονιά που μας πέρασε o Σύνδεσμος διοργάνωσε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με έμπρακτες-βιωματικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων, προκειμένου η Περιβαλλοντική Αγωγή και Εκπαίδευση να αποτελέσει το φορέα ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης για την προστασία του Περιβάλλοντος από τους αυριανούς ενεργούς πολίτες. 

Yπεύθυνοι Επικοινωνίας: Βλάσσης Σιώμος 

(Πρόεδρος Διοικ. Συμβουλίου Συνδέσμου) 

Μαρία Κοσμερίδου 

(Ειδική Συνεργάτης Προέδρου ΣΠΑΠ)