ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας 306, Αλεξανδρούπολη,
Τ.Κ.:
681 00 
Τηλ.:
25510 64173 
Web Site:
www.alexpolis.gr
e-mail:
info@alexpolis.gr 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ είναι δήμος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αλεξανδρούπολης, Φερών και Τραϊανούπολης. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 1.217 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 64.109 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε η Αλεξανδρούπολη και ιστορική έδρα η Βήρα. 

Ο μοναδικός διεθνής υγρότοπος του Δέλτα του Έβρου με την εξαιρετικής σπουδαιότητας βιοποικιλότητα, το εκτενές παραλιακό μέτωπο που βλέπει το Θρακικό πέλαγος, τη σπουδαία χλωρίδα και πανίδα του ορεινού όγκου αλλά και το ιδιαίτερο γεωθερμικό πεδίο των Λουτρών Τραϊανούπολης, είναι φυσικά χαρακτηριστικά που καθιστούν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης έναν τόπο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας για όλη την Ευρώπη. 

Στον ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ εργαζόμαστε με στοχοθεσία, στρατηγική και προσεκτικές κινήσεις ώστε μέσα από ευφυείς εφαρμογές και δράσεις να αναδείξουμε τη στρατηγική του, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη νέων και υφιστάμενων συστημάτων και υποδομών, οι οποίες αφενός εντάσσονται και υλοποιούν ένα ευρύτερο οικοσύστημα έξυπνης πόλης και αφετέρου θα ευνοήσουν μια δυναμική και βιώσιμη οικονομία, θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην επίτευξη της πράσινης μετάβασης. 

Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Δαλακούρα