ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

 

Έτος Ίδρυσης: 1990

Διεύθυνση: Βερνάρδου 23, Βριλήσσια, Τ.Κ.: 152 35

Τηλ.: 213 2050510 Fax: 210 6838106

Web Site: www.vrilissia.gr

e-mail: dimarxos.press@vrilissia.gr

Τα Βριλήσσια βρίσκονται στη βορειοανατολική Αττική, στις υπώρειες του Όρους Πεντελικού, από το οποίο πήραν και το όνομά τους (στην αρχαιότη­τα το Πεντελικό ‘Ορος ονομαζόταν Βριλησσός) και έχουν έκταση 3.600 km2. Αρχικά ήταν συνοικισμός του Δήμου Χαλανδρίου και μαζί αποτελούσαν τμή­μα της ευρύτερης περιοχής «Πάτημα». Το 1949 αποσπάστηκαν από το Δήμο Χαλανδρίου και έγιναν ξεχωριστή Κοινότητα, ενώ από το 1990 αποτελούν Δήμο.

Το μεγαλύτερο μέρος των Βριλησσίων χαρακτηρίζεται ως περιοχή αμιγούς κατοικίας. Η πόλη εξελίχθηκε σε σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, μετά τη δημιουργία της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, του ΜΕΤΡΟ και του Προαστιακού Σιδηρο­δρόμου.

Ο Δήμος είναι από τους πρωτοπόρους στη χώρα στη χρήση νέων τεχνολο­γιών σε όλα τα επίπεδα, που άπτονται από τον κατασκευαστικό τομέα έως τη μηχανογράφησή του. Παράλληλα δε, διαθέτει προσωπικό επαρκές σε αριθ­μό και κατάρτιση, με πολύ ικανοποιητικό αριθμό επιστημονικού προσωπι­κού, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού επιπέδου καθώς και υπαλλήλους με μεταπτυχιακούς τίτλους.

Από το καλοκαίρι του 2015, ο ΔήμοςΒριλησσίων έχει θέσει σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων με επίκεντρο τη Διαλογή στην Πηγή και το υλοποιεί με εξαιρετικά αποτελέσματα.