ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

 

 

Προοπτικές για ανακύκλωση 

και τεχνολογίες βιώσιμης ανάπτυξης


 

Δυνατοί ομιλητές με αναγνωρισμένο κύρος συμμετέχουν στο συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec

 

 

Σε τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για την πορεία της αγοράς και την προώθηση νέων τεχνολογιών για το περιβάλλον αναμένεται να εξελιχθεί το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας. 

Τους σχεδιασμούς και την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανακύκλωση θα παρουσιάσει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζει στο πλαίσιο του “Verde.TecForum”, στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2017. Ο ΕΟΑΝ έρχεται να παρουσιάσει τις προοπτικές για ένα πιο… «πράσινο» μέλλον. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος θα ανοίξει την εκδήλωση αυτή, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ανακύκλωσης. Συμπληρωματικά, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος θα αναφερθεί στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων. 

Λίγο μετά τη βασική εκδήλωση της ημέρας που προετοιμάζεται με την αιγίδα και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αλλά και την εκδήλωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η αναζήτηση προτάσεων και λύσεων για την ανακύκλωση θα αποτελέσει ένα απολύτως ενδιαφέρον θέμα για τις συζητήσεις και τα πηγαδάκια στο κοκτέιλ με το οποίο θα γίνουν και τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης. Παρόντες θα είναι εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του ISWA κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, στελέχη των ΟΤΑ, τεχνοκράτες, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκθέτες και επισκέπτες. 

 

Το συνεδριακό πρόγραμμα

 

Στο πρόγραμμα του “Verde.TecForum” εντάσσονται επίσης πολύ δυνατές συνεδριακές εκδηλώσεις. Οι εργασίες της Παρασκευής 3 Μαρτίου θα αρχίσουν με την ημερίδα της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) για τη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τις προκλήσεις και τις προοπτικές που διαμορφώνονται στη χώρα μας. Βασικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, ο οποίος έχει καλέσει μερικούς από τους σημαντικότερους παίκτες της αγοράς. 

Στη συνέχεια, το Ινστιτούτο LogisticsManagement Ελλάδος (ILME) παρουσιάζει μια ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τα “Green & CityLogistics” με την επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Χανιώτη. Αμέσως μετά, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) θα αναλύσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοπαραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας με την επιμέλεια του Δρ. Σωτήρη Καπέλλου

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 4 Μαρτίου ανοίγει με την ημερίδα του Ecocityγια τη γεωθερμία και το αστικό περιβάλλον και στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, τους οποίους θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος του Ecocity και ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ κ. Γιάννης Κουμαντάκης. Το μείζον θέμα των περιβαλλοντικών έργων στην Ελλάδα θα ανοίξει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). 

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η εισήγηση που θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ κ. Χρήστος Δρακόπουλος αλλά και η παρέμβαση που θα κάνει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος για τις τεχνολογίες αιχμής και τις προοπτικές ανάπτυξης με την «κυκλική οικονομία». Το συνεδριακό παζλ αυτής της ημέρας συμπληρώνει η παρουσίαση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και το Περιβάλλον, από το επιστημονικό επιτελείο του «Πράσινου Ταμείου», της αποκαλούμενης “GreekTaskForce”. 

Στην τελευταία ημέρα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ημερίδα του περιοδικού “Ecotec για τα βιοαπόβλητα, την ενεργειακή αξιοποίησή τους και τα πράσινα σημεία, καθώς και η ενότητα που θα συνδιοργανωθεί σε συνεργασία με την A-energyInvestments για τα νέα έργα και τις υποδομές διαχείρισης αποβλήτων.

Συνεχή ροή ενημέρωσης για τη διαμόρφωση του τελικού συνεδριακού προγράμματος θα υπάρξει άμεσα στην ιστοσελίδα της έκθεσης, την οποία μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ.

 

Ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις

 

Την ίδια στιγμή προστίθενται νέοι εκθέτες σε μια διοργάνωση που έρχεται στοχευμένα να αναδείξει τη δυναμική μιας αγοράς, η οποία μπορεί να επιβοηθήσει ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Στόχος είναι η προσέλκυση των περισσότερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση, στη διαχείριση βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην οικολογική δόμηση, στα εναλλακτικά καύσιμα και στην αποκατάσταση περιβάλλοντος, απ’ αυτές που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή. 

Στην νέα διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που διοργανώνεται στο MEC από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 θα συμμετέχουν εκθέτες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες: 

 • Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας. 

 • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 • Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.

 • Ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων.

 • «Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός. 

 • Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.

 • Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες: 

 • Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των ΟΤΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics

 • Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων. 

 • Αρχιτέκτονες. 

 • Εργολήπτες. 

 • Επενδυτές σε ΑΠΕ. 

 • Μελετητές. 

 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα. 

 • Ξένες αντιπροσωπείες. 

 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

«Ecotec»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Car & Truck».

«Μετάδοση Ισχύος»

«Ηλεκτρολόγος»

Local it”

Piraeus Press

airetos.gr

Β2GREEN

Πράσινοσπίτι & Κτίριο

MTC Magazin Romania

 

Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.