ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Διεύθυνση Καθαριότητας - Ανακύκλωσης)


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 1834

Διεύθυνση: Ιερά Οδός 151, Αιγάλεω, Τ.Κ.: 122 41

Τηλ.: 210 3402405, 694 744 7591 Fax: 210 3472870

Web Site: www.athinakathari.cityofathens.gr

e-mail: g.broulias@athens.gr, skiriakogkona@gmail.com

Αθήνακαθαρή στην πράξη

Στα πλαίσια εφαρμογής του στρατηγικού μας στόχου για τη μείωση των σύμ­μεικτων απορριμμάτων μέχρι το 2020 και την εξάλειψή τους μέχρι το 2030, η υπηρεσία μας προωθεί την ανακύκλωση συσκευασιών μέσω των μπλε κάδων, τη διαλογή στην πηγή των σύμμεικτων απορριμμάτων και από την 01/07/2018 εφαρμόζει πιλοτικά την αποκομιδή βιοαποβλήτων στις λαϊκές αγορές. Με την παραλαβή των 4.500 νέων καφέ κάδων κομποστοποίησης, η δράση θα επεκταθεί και στους χώρους εστίασης, σε ξενοδοχειακές μονάδες, στα μεγάλα οπωροπωλεία, συμπεριλαμβανομένης της Βαρβακείου Αγοράς και σε μεγάλες αλυσίδες των υπεραγορών (supermarkets).

Ήδη πλέον των 40 οχημάτων επιχειρούν στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία τους, καθώς και την επί­τευξη των στόχων της Διεύθυνσής μας.

Ο Κινητός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΚΣΜΑ) δέχεται καθημε­ρινά 140 τόνους απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας τα λειτουργικά έξοδα, με συνέπεια την αποκομιδή έως και τρεις (3) φορές ημερησίως στις επιβαρυμέ­νες περιοχές. Ήδη έχουν εγκατασταθεί 17 βυθιζόμενοι κάδοι σε αντικατάστα­ση των συμβατικών με ταυτόχρονη δημιουργία περισσότερων διαθέσιμων κοινόχρηστων χώρων.

Μέσω δράσεων καθαρισμού των tags (μουντζούρες και βωμολοχίες) από τις προσόψεις κτιρίων μέσω της πολύπλευρης συνεργασίας της Διεύθυνσής μας με ομάδες εθελοντών πολιτών, επιχειρήσεις, ιδρύματα εντατικοποιούμε τον καθαρισμό με ταυτόχρονη επικάλυψη ειδικών οικολογικών υλικών φιλι­κών για το περιβάλλον και ασφαλή για τη Δημόσια Υγεία.

Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Σαββούλα Κυριακόγκωνα

(Γραφείο Αντιδημάρχου Διαχείρισης Απορριμμάτων)