ΔΗΜΟΣ KAΤΕΡΙΝΗΣ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 2010

Διεύθυνση: Πλατεία Δημαρχείου, Κατερίνη, Τ.Κ.: 601 33

Τηλ.: 2351 350542 Fax: 2351 036380

Web Site: www.katerini.gr

e-mail: chrysostalis@gmail.com

 Yπεύθυνος Επικοινωνίας: Μανώλης Χρυσοστάλης

Ο Δήμος Κατερίνης κείται στην Πιερική πεδιάδα, ανάμεσα στον Όλυμπο και στον Θερμαϊκό κόλπο, σε υψόμετρο 14 μέτρων. Ο Δήμος έχει πληθυσμό που πλησιάζει τις 100.000 χιλιάδες. Βρίσκεται κοντά στην πόλη της Θεσσα­λονίκης, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Ελλάδας, κάτι το οποίο έχει αποδειχτεί επικερδές κατά τα προηγούμενα χρόνια για την ανάπτυξή της. Είναι προ­σβάσιμη μέσω του εθνικού οδικού άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, καθώς και της Εγνατίας Οδού από βορρά. Εξυπηρετείται από εθνικό και επαρχιακό σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και από υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Ο Δήμος Κατερίνης αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Βορεί­ου Ελλάδας, καθώς η πόλη βρίσκεται 6 χλμ. από τη θάλασσα και από αρκε­τούς αρχαιολογικούς χώρους υψηλού ενδιαφέροντος, όπως η αρχαία πόλη του Δίου και το κάστρο του Πλαταμώνα.

Οι παραλίες του Κορινού, της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής είναι επι­σκέψιμες τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους τουρίστες κατά τη θερινή περίοδο. Ο μυθικός Όλυμπος και ο παραδοσιακός οικισμός του Λιτοχώρου βρίσκονται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από την πόλη της Κατερίνης.

Yπεύθυνος Επικοινωνίας: Μανώλης Χρυσοστάλης