ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 1934

Διεύθυνση: Αγίου Βασιλείου 62, Περιστέρι, Τ.Κ.: 121 35

Τηλ.: 697 200 6956 (Ελένη Πάσσου), 694 782 6144 (Αναστάσιος Γαβαθάς)

Fax: 210 5711260

Web Site: www.peristeri.gr

e-mail: dppz@peristeri.gr

Ο Δήμος Περιστερίου βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Λεκανοπεδίου Αττικής. Η έκταση του είναι 10,05 km2 και ο συνολικός πληθυσμός του ανέρ­χεται σε 139.981 μόνιμους κατοίκους. 0 πληθυσμός που διαμένει μόνιμα στην πόλη, είναι πολύ μεγαλύτερος (περίπου 400.000 κάτοικοι).

Γενικότερα είναι ένας κατεξοχήν αναπτυσσόμενος δήμος με περιβαλλοντική συνείδηση σε όλα τα επίπεδα. Η αξιοποίηση των χρηματοδοτούμενων μέσω ΕΣΠΑ-Περιφέρειας, προγραμμάτων με πλειάδα έργων βιοκλιματικών, έχει δημιουργήσει στην πόλη μία περιβαλλοντική ανάσα. Η συμμετοχή σε ευρω­παϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα δίνουν τεχνογνωσία και εμπειρία στις υπηρεσίες.

Ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κατά κοινή ομολογία ένας από τους καθαρότερους Δήμους της Ελλάδας. Εκτελείται με σύγχρονους τρόπους (οχήματα Euro 6), ρεύματα ανακύκλωσης και προ­σπάθεια αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών. Όλα αυτά καθιστούν την πόλη ελκυστική και με το βλέμμα στο μέλλον. Στόχος είναι μία καθαρή και λαμπερή πόλη με τα λιγότερα δυνατόν αστικά απόβλητα, η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ανακύκλωση, με υποδομές που βοηθούν στην καλή λειτουρ­γία της υπηρεσίας και την ασφάλεια των εργαζομένων. Με συνεχείς καθ’ όλον το χρόνο περιβαλλοντικές δράσεις και ιδιαίτερη έμφαση στη δημοσι­ότητα, προσπαθεί και επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή τους στις σημαντικές και ποικίλες δράσεις που αναπτύσσει συνεχώς,με ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές που απευθύνονται σε σχολεία αφού η νέα γενιά είναι το μέλλον της πόλης μας.

Yπεύθυνοι Επικοινωνίας: Ελένη Πάσσου, Αναστάσιος Γαβαθάς