ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ (σ.π.α.π.)


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 1992

Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Νέα Πεντέλη, Τ.Κ.: 152 39

Τηλ.: 2106131461, 6944122317 Fax: 210 8033622

Web Site: www.spap.org.gr

e-mail: info@spap.org.gr, press@spap.org.gr

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντε­λικού (Σ.Π.Α.Π.) είναι ΝΠΔΔ, ιδρύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992 και σήμερα τον απαρτίζουν οι εξής 12 Δήμοι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Δι­ονύσου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας - Πικερμίου, Σπάτων - Αρτέμιδος, Χαλανδρίου. Σκοπός του είναι η προστασία και ανάπλαση του βουνού μέσω της πρόληψης, καταστολής, ανά­πλασης των ζημιών από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, κα­θώς και η αναγέννηση των κατεστραμμένων τμημάτων του βουνού. Ο ΣΠΑΠ είναι ένας από τους φορείς Πολιτικής Προστασίας και συνδράμει όλες τις αρ­μόδιες αρχές της Πολιτείας στην πρόληψη και καταστολή δυσάρεστων συμ­βάντων στο Πεντελικό βουνό και ευρύτερα στην Αττική. Για την εκπλήρωση των σκοπών του διαθέτει πλούσιο και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Στόχος του ΣΠΑΠ είναι να παραδώσει στις νέες γενιές ένα καλύτερο περιβάλ­λον από το σημερινό, μέσα από καινοτόμες δράσεις που διοργανώνει για την προστασία και ανάπλαση του περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος.

Στο πλαίσιο αυτό τη χρονιά που μας πέρασε o Σύνδεσμος διοργάνωσε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με έμπρακτες - βιωματικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων, προκειμένου η Περιβαλλο­ντική Αγωγή και Εκπαίδευση να αποτελέσει το φορέα ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης για την προστασία του Περιβάλλοντος από τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Yπεύθυνοι Επικοινωνίας: Βλάσσης Σιώμος

(Πρόεδρος Διοικ. Συμβουλίου Συνδέσμου)

Σπύρος Δημητρίου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας)