Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα «Greek Green Awards 2019»


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φακέλων με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόστηκαν από Δήμους, Περιφέρειες, συλλογικά συστήματα αλλά και επιχειρήσεις σε έργα που προάγουν την κυκλική οικονομία, τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και την αειφορία, διαμορφώνοντας την νέα εποχή των “smart cities”. 

Ύστερα από έκκληση των στελεχών της Αυτοδιοίκησης και εξαιτίας του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος των “GreekGreenAwards 2019”, προτάσεις έργων προς βράβευση θα γίνονται δεκτές έως τις 11 Ιανουαρίου 2019. Κατόπιν αυτών, η επιτροπή αξιολόγησης -που αποτελείται από προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου και εκπροσώπους θεσμικών φορέων- θα εξετάσει συνολικά τις προτάσεις ανά κατηγορία, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Η φαντασμαγορική εκδήλωση με τις παρουσιάσεις με τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τις βραβεύσεις θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019 με την παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου, του προέδρου της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος κ. Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπων των κομμάτων, θεσμικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

H 3η διεθνής Έκθεσης «Verde.tec» πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019 σε μια πολύ σημαντική συγκυρία για την αγορά αφού συνδυάζεται με τις ανακοινώσεις της στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομίας αλλά και των χρηματοδοτικών εργαλείων για τις ενεργειακές κοινότητες και τη χρηματοδότηση νέων έργων.

Η φετινή διοργάνωση αποτελεί σημείο αναφοράς των ανθρώπων του κλάδου και προάγει την «πράσινη» οικονομία, την καινοτομία, αλλά και τις τεχνολογίες αιχμής σε εναρμόνιση με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προτείνοντας λύσεις και ενθαρρύνοντας καλές πρακτικές. Με περισσότερους εκθέτες αλλά και αυξημένο το ενδιαφέρον από νέους παίκτες στην αγορά της ενεργειακής αξιοποίησης, η “Verde.tec” έρχεται να δώσει το στίγμα μιας οικονομίας που μετασχηματίζεται.

Παράλληλα, οι παράλληλες εκδηλώσεις του Verde.tecForumθα καλύψουν τις απαιτήσεις ακόμα και του πιο απαιτητικού συνέδρου αφού συνδυάζουν την ενημέρωση, την εκπαίδευση, αλλά και το δημιουργικό διάλογο για να δρομολογηθούν χρήσιμες συνέργειες και συμπράξεις.

Το βασικό συνεδριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρουσιάσεις των βέλτιστων πρακτικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ημερίδα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αλλά και ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη διαχείριση των αποβλήτων οικοδομικών υλικών και εκσκαφών. Επίσης, προγραμματίζεται σειρά από workshops τα οποία θα διοργανωθούν από φορείς και εταιρείες με εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο. 

Με την αιγίδα τους στηρίζουν επίσης την 3η διεθνή έκθεση «Verde.tec 2019» οι εξής φορείς: Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ), Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α.), Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου (Ε.Σ.ΠΑ.Β.), Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (Σ.Ε.Φ.), Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (Σ.Π.Ε.Φ.), Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (Ε.Σ.Μ.Υ.Ε.), Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (Π.Σ.Α.Τ.), Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) και Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ.)

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

  • Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.
  • Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.
  • Αρχιτέκτονες.
  • Εργολήπτες.
  • Επενδυτές σε ΑΠΕ.
  • Μελετητές.
  • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.
  • Ξένες αντιπροσωπείες.
  • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

«Ecotec»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Car & Truck»

«Μετάδοση Ισχύος»

«Θερμοϋδραυλικός»

«Ηλεκτρολόγος»

«Localit.gr»

«Airetos.gr»

«MyOTA.gr»

«Πράσινο Σπίτι & Κτίριο»

«Citinews»

«Β2Green»

«Mascus»

«E-mc2»

 

  • Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.