ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΕΕΠΦ)

STAND Δ15


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 1951
Διεύθυνση: Νίκης 20, Αθήνα, Τ.Κ.: 105 57 
Τηλ.: 210 3314563 Fax: 210 3225285 
Website: www.eepf.gr
e-mail: info@eepf.gr

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη Περιβαλλοντική Μ.K.O. εθνικής εμβέλειας. Δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για τη φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει ως αποστολή της να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τόσο τους Έλληνες όσο και αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα για τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και να δραστηριοποιείται για την προστασία της. 

Οι δράσεις της επικεντρώνονται στους ακόλουθους πέντε άξονες: περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, έργα και προγράμματα προστασίας της φύσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση με πέντε εγκεκριμένα από το ΥΠΠΕΘ Δίκτυα, αειφορική διαχείριση στον τομέα του τουρισμού και στην ευαισθητοποίηση του κοινού. 

Η ΕΕΠΦ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE, με όλα του τα Προγράμματα. Είναι επίσης μέλος διεθνών περιβαλλοντικών οργανισμών όπως η IUCN (Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης).

Ως εκπρόσωπος του FEE στην Ελλάδα είναι ο εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” για την προστασία και περιβαλλοντική διαχείριση των οργανωμένων ακτών και μαρινών της χώρας μας, καθώς και του προγράμματος “Green Key”, που αποβλέπει στην οικολογική και αειφόρο διαχείριση τουριστικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής και μεγέθους.

Για το έργο της έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Ford. 

Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Λένα Χατζηβασιλείου