ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)

STAND Δ8


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 1992
Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Νέα Πεντέλη, Τ.Κ.: 152 39
Τηλ.: 2106131461, 6944122317 Fax: 210 8033622
Website: www.spap.org.gr
e-mail: info@spap.org.gr, press@spap.org.gr

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ(Σ.Π.Α.Π.) είναι ΝΠΔΔ, ιδρύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992 και σήμερα τον απαρτίζουν οι εξής 12 Δήμοι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Χαλανδρίου. 

Σκοπός του είναι η προστασία και ανάπλαση του βουνού μέσω της πρόληψης, καταστολής, ανάπλασης των ζημιών από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, καθώς και η αναγέννηση των κατεστραμμένων τμημάτων του βουνού. 

Ο Σ.Π.Α.Π. είναι ένας από τους φορείς Πολιτικής Προστασίας και συνδράμει όλες τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας στην πρόληψη και καταστολή δυσάρεστων συμβάντων στο Πεντελικό βουνό και ευρύτερα στην Αττική. Για την εκπλήρωση των σκοπών του διαθέτει πλούσιο και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. 

Στόχος του Σ.Π.Α.Π. είναι να παραδώσει στις νέες γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον από το σημερινό, μέσα από καινοτόμες δράσεις που διοργανώνει για την προστασία και ανάπλαση του περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος.

Yπεύθυνοι Επικοινωνίας: Βλάσσης Σιώμος (Πρόεδρος Διοικ. Συμβουλίου Συνδέσμου) 

Σπύρος Δημητρίου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας)