ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

(Διεύθυνση Καθαριότητας - Ανακύκλωσης) STAND Γ12


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Διεύθυνση: Ιερά Οδός 151, Αιγάλεω, Τ.Κ.: 122 41 
Τηλ.: 210 3402405, 694 744 7591 Fax: 210 3472870
Website: www.athinakathari.cityofathens.gr
e-mail: gbroulias@athens.gr, skiriakogkona@gmail.com

Προτεραιότητα για το ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Το χρωστάμε άλλωστε στους εαυτούς μας, μα κυρίως στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται.

«Αθήνα καθαρή» στην πράξη:

• Περισσότεροι από 4.500 νέοι κάδοι, μέσα στο 2017, αντικαθιστούν φθαρμένους κάδους και συμπληρώνουν το υφιστάμενο δίκτυο όπου χρειάζεται.

• Περισσότερα από 40 νέα οχήματα, μέσα στο 2017, βγαίνουν στους δρόμους, αυξάνουν τα καθημερινά δρομολόγια αποκομιδής και αποκαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

• Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2017, υποδέχεται καθημερινά έως 140 τόνους απορριμμάτων, απελευθερώνει οχήματα και προσωπικό, καθιστώντας δυνατή την αποκομιδή απορριμμάτων έως και 3 φορές την ημέρα στις επιβαρυμένες περιοχές.

• 17 βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, που έχουν ήδη εγκατασταθεί στις γειτονιές της Αθήνας, αντικαθιστούν 500 συμβατικούς κάδους, εξασφαλίζοντας περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο, ελεύθερα πεζοδρόμια, πιο καθαρές και περιποιημένες γειτονιές.

• Ενίσχυση της ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση και νέων μπλε κάδων, που διευκολύνουν την προσπάθεια κατοίκων και υπηρεσιών για την βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

• Εντατικοποίηση των δράσεων καθαρισμού της αιθάλης από τις προσόψεις των κτηρίων, μέσω μιας πολύπλευρης συνεργασίας με ιδρύματα, επιχειρήσεις, ομάδες πολιτών και, βέβαια, τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.

Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Σαββούλα Κυριακόγκωνα