ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

STAND Δ13


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 1990
Διεύθυνση: Βερνάρδου 23, Βριλήσσια, Τ.Κ.: 152 35 
Τηλ.: 213 2050510 Fax: 210 6838106
Website: www.vrilissia.gr
e-mail: dimarxos.press@vrilissia.gr

Τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ βρίσκονται στη βορειοανατολική Αττική, στις υπώρειες του Όρους Πεντελικού, από το οποίο πήραν και το όνομά τους (στην αρχαιότητα το Πεντελικό ‘Ορος ονομαζόταν Βριλησσός) και έχουν έκταση 3.600 km2. Αρχικά ήταν συνοικισμός του Δήμου Χαλανδρίου και μαζί αποτελούσαν τμήμα της ευρύτερης περιοχής «Πάτημα». Το 1949 αποσπάστηκαν από το Δήμο Χαλανδρίου και έγιναν ξεχωριστή Κοινότητα, ενώ από το 1990 αποτελούν Δήμο.

Το μεγαλύτερο μέρος των Βριλησσίων χαρακτηρίζεται ως περιοχή αμιγούς κατοικίας. Η πόλη εξελίχθηκε σε σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, μετά τη δημιουργία της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, του ΜΕΤΡΟ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. 

Ο Δήμος είναι από τους πρωτοπόρους στη χώρα στη χρήση νέων τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα, που άπτονται από τον κατασκευαστικό τομέα έως τη μηχανογράφησή του. Παράλληλα δε, διαθέτει προσωπικό επαρκές σε αριθμό και κατάρτιση, με πολύ ικανοποιητικό αριθμό επιστημονικού προσωπικού, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού επιπέδου καθώς και υπαλλήλους με μεταπτυχιακούς τίτλους.

Από το καλοκαίρι του 2015, ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ έχει θέσει σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων με επίκεντρο τη Διαλογή στην Πηγή και το υλοποιεί με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Βίκυ Στεργίου