ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

STAND Γ20


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 2005
Διεύθυνση: Νεμέσεως 2, Αθήνα, Τ.Κ.: 112 53 
Τηλ.: 210 8620150 Fax: 210 8620007 
Website: www.ioas.gr
e-mail: info@ioas.gr

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς», με το διακριτικό τίτλο Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» συστάθηκε το Μάϊο του 2005 και αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό. 

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η ανάληψη, υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα που προάγουν την οδική ασφάλεια, όπως η μελέτη, η έρευνα, η ενημέρωση και η εκπαίδευση, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Αιτία για την ίδρυση του Ινστιτούτου είναι το γεγονός ότι έχουμε τη θλιβερή πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη τα οποία αποτελούν δυστυχώς και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα. Αφορμή αποτέλεσε ο άδικος χαμός του Πάνου Μυλωνά, τεταρτοετή φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Όραμα του Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» είναι να αποτελεί έναν Οργανισμό αναφοράς και δύναμη έμπνευσης και δράσης για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα.

Το Ινστιτούτο αποτελεί Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και Συμβουλευτικό Όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ενώ έχει βραβευτεί για το έργο του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη».

Yπεύθυνη Επικοινωνίας: Mαρία Νιωτάκη