ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.)

STAND Γ4


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Έτος Ίδρυσης: 2000
Διεύθυνση: Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 & Σκουλάδων, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ.: 712 02 
Τηλ.: 2810 361610 Fax: 2810 361620 
Website: www.esdak.gr
e-mail: esdak@otenet.gr

O ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) συστήθηκε τον Μάρτιο του 2000.

Από την αρχή του έτους 2011, με τροποποίηση της συστατικής του πράξης λειτουργεί ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α).

Λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα το Ηράκλειο και αριθμεί συνολικά 17 Δήμους – μέλη, από τους Νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου αποτελώντας τον μεγαλύτερο Φο.Δ.Σ.Α στο νησί. 

Διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται από τους αιρετούς εκπροσώπους των Δήμων – Μελών, την Εκτελεστική Επιτροπή και τον Πρόεδρο. Απασχολεί σε μόνιμη βάση εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό, διαφόρων ειδικοτήτων, που σχετίζονται με την διαχείριση περιβάλλοντος και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Σήμερα, ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της λειτουργίας του. 

Με μια σειρά έργων κομβικής σημασίας για το περιβαλλοντικό αύριο της Κρήτης, έργα που εντάσσονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κρήτης, με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου ευρωπαϊκού προγράμματος και καινοτόμες δράσεις, τα έμπειρα στελέχη του υλοποιούν έναν φιλόδοξο σχεδιασμό, που φέρνει την Κρήτη στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Yπεύθυνος Επικοινωνίας: Γεώργιος Βαρουχάς