ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Βραβεία "best practices" των ΟΤΑ για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος


 

Υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της ΚΕΔΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος η 2η διεθνής έκθεση “Verde.Tec”

 

Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα επισκεφθούν τη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” και θα συμμετάσχουν στο συνεδριακό πρόγραμμα του “Verde.Tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας.

Στη νέα διοργάνωση που έχει την υπογραφή κύρους από την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» θα πραγµατοποιηθεί ειδική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.Σωκράτης Φάμελλος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης θα βραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρµοστεί από τους ΟΤΑ για την εφαρµογή Τεχνολογιών Περιβάλλοντος και την προσαρµογή στην κυκλική οικονοµία.  

Στη διάρκεια του τριήµερου «συνεδριακού µαραθωνίου», ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Στερεών Αποβλήτων (ISWA) κ. Αντώνης Μαυρόπουλος αναµένεται να ανακοινώσει σειρά νέων στοιχείων που αφορούν στις εξελίξεις των στερεών αποβλήτων στη χώρα µας, στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα. Στο ίδιο πλαίσιο, η καθηγήτρια της Σχολής Χηµικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Μαρία Λοϊζίδου αναµένεται να κάνει σηµαντικές ανακοινώσεις για τα ερευνητικά προγράµµατα και το έργο που γίνεται από το ΕΜΠ στην προσπάθεια αντιµετώπισης κάθε είδους ρύπανσης.

Εκτός από την αιγίδα του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα συµµετάσχει διά του προέδρου του κ. Γιώργου Στασινού στα εγκαίνια και στις βραβεύσεις βέλτιστων πρακτικών που θα διοργανωθούν σε συνεργασία µε το υπουργείο Περιβάλλοντος και την Κεντρική Ένωση Δήµων Ελλάδος. Στο 2ο “Verde.Tec Forum” έχουν δηλώσει επίσης την πρόθεσή τους να συµµετάσχουν και να διοργανώσουν εκδηλώσεις η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και το Ecocity

Για πρώτη φορά, οι ειδήσεις και οι εξελίξεις του συνεδριακού µέρους θα καλύπτονται µε συνεχείς αναρτήσεις στα social media, στην ιστοσελίδα της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” και από το κορυφαίο περιοδικό “Ecotec”

Ως τώρα έχουν ενταχθεί εκθέτες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:  

 • Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχµής & Εξοικονόµηση ενέργειας. 
 • Ανανεώσιµες πηγές ενέργειας.
 • Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.
 • Ανακύκλωση προϊόντων και υλικών.
 • «Πράσινη» Βιοµηχανία, µηχανήµατα, εργαλεία & εξοπλισµός. 
 • Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασµού.
 • Αυτοκινούµενα οχήµατα & µηχανήµατα.

 

Τη διοργάνωση στηρίζουν οι χρυσοί χορηγοί «ΑΚΤΩΡ» και «ΗΛΕΚΤΩΡ» αλλά και οι εταιρείες “Aleo” και “AXA Solar Energy” που συµµετέχουν στο χορηγικό πρόγραµµα της έκθεσης και του συνεδρίου. 

 

Η 2η διεθνής έκθεση “Verde.Tec” απευθύνεται σε:

 • Δηµάρχους, αντιδηµάρχους, µέλη Συµβουλίων, Συµβούλους Ανάπτυξης ΠΕΔ, Στελέχη Περιφερειακής και Αυτοδιοίκησης Ανάπτυξης.
 • Στελέχη, µηχανικούς και τεχνικούς της βιοµηχανίας, της βιοτεχνίας, των µεγάλων εµπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών µονάδων, των Μεταφορών, των Logistics. 
 • Υπεύθυνους των τεχνικών υπηρεσιών δηµοσίων Οργανισµών και Επιχειρήσεων. 
 • Αρχιτέκτονες. 
 • Εργολήπτες. 
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ. 
 • Μελετητές. 
 • Αντιπροσώπους και εµπόρους από όλη την Ελλάδα. 
 • Ξένες αντιπροσωπείες. 
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισµών και συστηµάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόµησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

 ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΘΕΣΗΣ: 

AKTOR_GR.png        ilektror_new.png

  ΧΟΡΗΓΟΙ

aleo_logo_grey_CMYK.jpglogo-verde-tec-RGB.png

 

 ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

«Ecotec»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Θερμοϋδραυλικός»

«Car & Truck»

«Μετάδοση Ισχύος»

«Ηλεκτρολόγος»

 «MyOTA.gr»

 «localit.gr»

 «airetos.gr»

 «Piraeuspress.gr» 

 

 Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.