ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

 Η αγορά έδωσε «απόλυτη εμπιστοσύνη»
στην «πράσινη» έκθεση 


Ήταν το στοίχημα από το οποίο δημιουργείται ένας νέος εκθεσιακός και συνεδριακός θεσμός για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την καινοτομία και την κυκλική οικονομία

 

Με την παραίνεση των επιχειρήσεων και των φορέων που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό, ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωσή της που διήρκεσε από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017 στο MEC της Παιανίας.

 

Yπουργοί, βουλευτές κοµµάτων, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δήµαρχοι και αντιδήµαρχοι, στελέχη Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδηµαϊκοί, επιχειρηµατίες, επιστήµονες, στελέχη επιχειρήσεων και χιλιάδες στοχευµένοι επισκέπτες πέρασαν από την 1η διεθνή έκθεση Verde.Tec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος. 

 Επίσης, εξαιρετικά ενθαρρυντική ήταν η συµµετοχή των φορέων, των ειδικών οµιλητών και των εκατοντάδων συνέδρων που συµµετείχαν στον τετραήµερο συνεδριακό µαραθώνιο του “Verde.Tec Forum” που διοργανώθηκε παράλληλα µε την έκθεση. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισηµάνσεις που έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων κ. Γιάννης Τσιρώνης στη διάρκεια της παρέµβασής του στην ηµερίδα που διοργάνωσε το µηνιαίο περιοδικό “Ecotec” για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και την κυκλική οικονοµία.

stat_verdetec_01.jpg 

 «Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης στους διοργανωτές και νοµίζω ότι κάθε µέρα που περνάει, εδώ και δύο χρόνια, όπου ενεπλάκην κι εγώ κεντρικά σε αυτήν την ιστορία, αρχίζουµε και διαπιστώνουµε ότι το σποράκι που είχαµε ρίξει εδώ και δεκαετίες, πια, αρχίζει και φυτρώνει και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα αποδώσει καρπούς», τόνισε ο κ. Τσιρώνης. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων επισήµανε ότι «η Κυκλική Οικονοµία επανέρχεται δυναµικά στο προσκήνιο» και ανέφερε ότι ο Σύνδεσµος Ελληνικών Βιοµηχανιών αφιέρωσε το συνέδριο του στην Κυκλική Οικονοµία και ο ΟΟΣΑ την διετή του συνάντηση, στην Κλιµατική Αλλαγή και στην Κυκλική Οικονοµία.

Σηµαντική ήταν η παρέµβαση του κ. Τσιρώνη και για τα «Πράσινα Σηµεία». «Πριν απέλθω από το υπουργείο Περιβάλλοντος είχα δώσει στον συνάδελφο µου, τον κ. Φάµελλο, µια καλή έκθεση γι’ αυτό το θέµα - ναι µεν αυτή τη στιγµή υπάρχει το ζήτηµα της χωροθέτησης γιατί δεν προβλεπόταν όταν βγήκαν τα ΚΠΣ, (όταν γεννήθηκαν τα ΚΠΣ δεν υπήρχε η έννοια Πράσινο Σηµείο), αλλά µην το µεγαλοποιούµε. Θα µπορούσε µε ένα Π.Δ. για ολόκληρη την Αττική, -είναι πολύ θετικό το Συµβούλιο της Επικρατείας - να χωροθετηθούν, διότι το Πράσινο Σηµείο δεν είναι κάτι βαρύ και ρυπογόνο. Πράσινο Σηµείο είναι ένας πολύ καθαρός πράσινος κάδος και µάλιστα πολύ καθαρότερος, που σηµαίνει ότι σε µικρή κλίµακα θα µπορούσε να είναι ένα άδειο µαγαζί, που είναι πολύ κοντά στην πόλη, στα σχολεία, στα σπίτια. Τι κάνει; Μαζεύει χαρτί, γυαλί, αλουµίνιο, τα πρεσάρει και είναι περισσότερο µια πρόσβαση σε ένα ηµιφορτηγό για να περάσει. Μεγενθύνουµε πράγµατα τα οποία ουσιαστικά έχουν λυθεί ήδη και είναι απλά», τόνισε και ευχήθηκε στην «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» να συνεχίσει την προσπάθειά της στον χώρο του κλαδικού Τύπου και ειδικά των εκδόσεων που καλύπτουν το ευρύ φάσµα της «Κυκλικής Οικονοµίας». 

 stat_verdetec_02.jpg

Θετικό αποτέλεσμα

 

Η πλειοψηφία των εκθετών δήλωσε ικανοποιηµένη από τη διοργάνωση και τη στοχευµένη επισκεψιµότητα της έκθεσης ενώ έχουν δεσµευτεί για την επόµενη διοργάνωση. 

Ενδιαφέρουσες αναφορές έγιναν από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για την «πράσινη έκθεση». Χαρακτηριστικά η ΕΡΤ κάλυψε την τελετή εγκαινίων αλλά και την παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου οχήµατος «Πυρφόρος II» που κατασκεύασαν και κυκλοφόρησαν στους χώρους της έκθεσης  “Verde.Tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Επίσης, τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, όσο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης έδωσαν εκτενείς και αναλυτικές συνεντεύξεις σε πανελλαδικής εµβέλειας ραδιοφωνικούς σταθµούς. Οι οικονοµικές και ορισµένες πολιτικές εφηµερίδες αναφέρθηκαν στο τόλµηµα της «Τεχνοεκδοτικής / T-Press» να δηµιουργήσει έναν εκθεσιακό και συνεδριακό θεσµό που αναδεικνύει την αειφορία, την κυκλική οικονοµία και την πράσινη ανάπτυξη. 

stat_verdetec_03.jpg

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια του “Verde.Tec Forum” παρουσίασαν εισηγήσεις επιστηµονικού χαρακτήρα 82 διακεκριµένοι οµιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, απέναντι σε εκατοντάδες συνέδρους και δεκάδες οικονοµικούς και επιχειρηµατικούς συντάκτες. Στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που διοργανώθηκε στο MEC συµµετείχαν ως εκθέτες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

 • Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχµής & Εξοικονόµηση ενέργειας. 
 • Ανανεώσιµες πηγές ενέργειας.
 • Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.
 • Ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων.
 • «Πράσινη» Βιοµηχανία, µηχανήµατα, εργαλεία & εξοπλισµός. 
 • Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασµού.
 • Αυτοκινούµενα οχήµατα & µηχανήµατα.

 

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες: 

 • Στελέχη, µηχανικοί και τεχνικοί των ΟΤΑ, της βιοµηχανίας, της βιοτεχνίας, των µεγάλων εµπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών µονάδων, των Μεταφορών, των Logistics. 
 • Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δηµοσίων Οργανισµών και Επιχειρήσεων. 
 • Αρχιτέκτονες. 
 • Εργολήπτες. 
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ. 
 • Μελετητές. 
 • Αντιπρόσωποι και έµποροι από όλη την Ελλάδα. 
 • Ξένες αντιπροσωπείες. 
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισµών και συστηµάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόµησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 

 

«Ecotec»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Θερμοϋδραυλικός»

«Car & Truck»

«Μετάδοση Ισχύος»

«Ηλεκτρολόγος»

«ΒΗΜΑ FM 99,5»

“Local it” 

Piraeus Press

airetos.gr

Β2GREEN

Πράσινο σπίτι & Κτίριο 

MTC Magazin Romania