ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Αρχίζει η πράσινη έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος 


Περισσότεροι από 70 διακεκριμένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στον τετραήμερο συνεδριακό μαραθώνιο της διεθνούς έκθεσης «Verde.Tec»

 

H “Verde.Tec” είναι η νέα διεθνής έκθεση που έρχεται να παρουσιάσει τις τεχνολογικές λύσεις για τα μεγάλα και μικρά περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας. Υποστηρίζει την «κυκλική οικονομία», το νέο παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο που θα στηριχτεί στην καινοτομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Η “Verde.Tec” φέρνει στο προσκήνιο και τη δυναμική ενός κλάδου που μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία και να τη βοηθήσει να απαγκιστρωθεί από τα δεινά που προκάλεσε η δημοσιονομική κρίση μετά το 2009. Σε τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για την πορεία της αγοράς και την προώθηση νέων τεχνολογιών για το περιβάλλον αναμένεται να εξελιχθεί το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας.

 

Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Αττικής κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. και βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Αργολίδος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης και ο τομεάρχης Νέων Τεχνολογιών του ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Ρώσσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη ΟΤΑ, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.

 

Οι βασικοί ομιλητές

 

Η βασική εκδήλωση της πρώτης ημέρας διεξάγεται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με βασικό ομιλητή τον πρόεδρο του International Solid Waste Association (ISWA) κ. Αντώνη Μαυρόπουλο, ο οποίος θα ενημερώσει τους εκθέτες, τους επιχειρηματίες, τους δημάρχους, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους συνέδρους του “Verde.tec Forum” για θέματα που μπορούν να αποτελέσουν ερεθίσματα για συνέργειες, έργα και νέες δράσεις που θα δώσουν ώθηση στην «κυκλική οικονομία».

Ομιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων στελεχών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου – Μεσογαίας κ. Σωτήρης Μεθενίτης. Την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νάσος Αναγνωστόπουλος ενώ τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, θα εκπροσωπήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Μπρούλιας. Στην ημερίδα συμμετέχουν επίσης κορυφαίοι επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων που θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές και έργα.

Στη συνέχεια ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) θα παρουσιάσει τους σχεδιασμούς και την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανακύκλωση που θα βάλει τις βάσεις και τις προοπτικές για ένα πιο… «πράσινο» μέλλον.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που έχει χαράξει και εφαρμόζει η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ανακύκλωσης. Στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος θα αναφερθεί στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων.

 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου τα συνέδρια του «Verde.Tec Forum», ξεκινούν με την ημερίδα της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) αναφορικά με τη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τις προκλήσεις και τις προοπτικές που διαμορφώνονται στη χώρα μας. Βασικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, ο οποίος έχει καλεσμένους μερικούς από τους μεγαλύτερους παράγοντες της αγοράς και θα αναφερθεί στον σχεδιασμό για τη νέα αγορά και την ενίσχυση των ΑΠΕ.

Στη συνέχεια ακολουθεί το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος (ILME) το οποίο θα παρουσιάσει μια ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τα “Green & City Logistics” υπό την επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Χανιώτη.

Τη δεύτερη συνεδριακή ημέρα θα κλείσει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ). Με την επιμέλεια του Δρ. Σωτήρη Καπέλλου, ο ΣΕΦ θα αναλύσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοπαραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας καθώς και στις νέες προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά φωτοβολταϊκών.

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 4 Μαρτίου ξεκινά με την ημερίδα του Ecocity για τη γεωθερμία και το αστικό περιβάλλον και στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, τους οποίους θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος του “Ecocity” και ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ κ. Γιάννης Κουμαντάκης.

Ακολουθεί στη συνέχεια ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) με το μείζον θέμα των περιβαλλοντικών έργων στην Ελλάδα. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση που θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ κ. Χρήστος Δρακόπουλος καθώς και η παρέμβαση που θα κάνει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος για τις τεχνολογίες αιχμής και τις προοπτικές ανάπτυξης με την «κυκλική οικονομία».

Ο συνεδριακός μαραθώνιος της ημέρας ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και το Περιβάλλον, από το επιστημονικό επιτελείο του «Πράσινου Ταμείου», της αποκαλούμενης “Greek Task Force”.

 

Tο πρόγραμμα της Κυριακής

Την Κυριακή 5 Μαρτίου και τελευταία ημέρα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ημερίδα του μηνιαίου περιοδικού “Ecotec” σε συνεργασία με την επιχειρηματική πρωτοβουλία “A – Energy Investments”.

Έχει τίτλο: «Επενδύοντας στην κυκλική οικονομία: Νέα έργα και Υποδομές, «Πράσινα» σημεία, Βιοαπόβλητα, Ενεργειακή αξιοποίηση και εξοικονόμηση ενέργειας. Στην ημερίδα θα μιλήσουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη ΟΤΑ, καθώς και εκπρόσωποι μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν υλοποιήσει έργα με περιβαλλοντικά θετικό πρόσημο.

Συνεχή ροή ενημέρωσης για τη διαμόρφωση του τελικού συνεδριακού προγράμματος θα υπάρξει άμεσα στην ιστοσελίδα της έκθεσης, την οποία μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ.

Στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που διοργανώνεται στο MEC από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 συμμετέχουν εκθέτες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

 • Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας.

 • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 • Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.

 • Ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων.

 • «Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.

 • Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.

 • Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

 • Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των ΟΤΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.

 • Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

 • Αρχιτέκτονες.

 • Εργολήπτες.

 • Επενδυτές σε ΑΠΕ.

 • Μελετητές.

 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.

 • Ξένες αντιπροσωπείες.

 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

«Ecotec»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Car & Truck».

«Μετάδοση Ισχύος»

«Ηλεκτρολόγος»

Local it”

ΒΗΜΑ FM 99,5

Piraeus Press

airetos.gr

Β2GREEN

Πράσινοσπίτι & Κτίριο

MTC Magazin Romania

 

 • Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.