Κατηγορίες


Newsletter
Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Tα Νέα μας

4η διεθνής έκθεση verde.tec: 18 – 20 Μαρτίου 2022

Μονόδρομος η εφαρμογή των Πράσινων Τεχνολογιών, της Κυκλικής Οικονομίας και των Smart Cities!

Το κλίμα αλλάζει... Ειδικοί επιστήμονες, εξειδικευμένες εταιρείες και φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δίνουν λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η 4η διεθνής έκθεση verde.tec, ώστε να υποδεχθεί και πάλι από κοντά, σε covid-free συνθήκες, εκθέτες, συνέδρους και επισκέπτες. Η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τις τεχνολογίες

περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, στο MEC Παιανίας.

Με την κλιματική αλλαγή να είναι εδώ και να επηρεάζει κάθε περιοχή του πλανήτη, η verde.tec για τρεις ημέρες θα δώσει έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ίσως παγκόσμιου κινδύνου αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος των επιχειρήσεων, η βιομηχανία, ο τομέας του εμπορίου, ο τομέας της έρευνας, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δημόσιοι οργανισμοί και φυσικά η πανεπιστημιακή κοινότητα θα δώσουν το «παρών», ώστε να αναδείξουν ό,τι νεότερο υπάρχει, να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν.

Γιατί η κλιματική κρίση απαιτεί άμεση δράση και εφαρμογή!

verde.tec forum

Στο δρόμο για το μακρόπνοο όραμα της κλιματικά ουδέτερης Ευρώπης έως το 2050, η συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο στο δημόσιο διάλογο. Στο πλαίσιο αυτό, και με τη συμμετοχή να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, το παράλληλο τριήμερο

verde.tec forum θα προσφέρει το βήμα στους πρωταγωνιστές του κλάδου για ανταλλαγή επιστημονικής πληροφόρησης και τεχνογνωσίας μέσα από ημερίδες, σεμινάρια και workshop.

Παράλληλα, προετοιμάζονται και τα GreekGreenAwards με στόχο να βραβεύσουν οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή τους να γίνεται από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

Γιατί η δράση για το περιβάλλον είναι επιλογή ζωής!

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν ως εκθέτες:

 • Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δήμοι, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥA, ΦΟ.Δ.Σ.Α. και αυτοδιοικητικοί φορείς του εξωτερικού.

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς:

 • Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 • Κατασκευές και επισκευές κτιρίων.
 • Ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων.
 • «Πράσινη» βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.
 • Υπηρεσίες & τεχνολογίες διαχείρισης εφοδιασμού.
 • Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

 

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

 • Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί: Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των μεταφορών, των logistics.
 • Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων.
 • Αρχιτέκτονες.
 • Εργολήπτες.
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ.
 • Μελετητές.
 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.
 • Ξένες αντιπροσωπείες.
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ELEC.TEC 2020 | ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Το τηλεοπτικό σποτ της 3ης διεθνούς έκθεσης “Elec.tec – Ηλεκτρολογικό Υλικό / Φωτισμός” η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

 

Απολύτως επιτυχημένη η 1η διεθνής έκθεση «Ascen.tec» για τους ανελκυστήρες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της νέας εκθεσιακής και συνεδριακής πρωτοβουλίας από την «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» για τις τεχνολογίες ανελκυστήρων

Ένας νέος εκθεσιακός και συνεδριακός θεσμός γεννήθηκε. Πρόκειται για την νέα διοργάνωση “Ascen.tec” που αναφέρεται στις τεχνολογίες ανελκυστήρων, αναβατωρίων, συστημάτων ανύψωσης και κυλιόμενων κλιμάκων, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

 

 

Με σημαντικές ειδήσεις, συνεργασίες και επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η διεθνής «Verde.tec»

Χιλιάδες επισκέπτες και σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέφθηκαν την κορυφαία έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, τις «έξυπνες πόλεις» και την Κυκλική Οικονομία, από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

 

Συζήτηση για την Εθνική Στρατηγική Κυκλικής Οικονομίας Διοργανώνει η ΕΕΔΣΑ στο πλαίσιο της Έκθεσης Verde.tec 2019

Όπως είναι γνωστό η ΕΕΔΣΑ επιδιώκει συστηματικά την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού για θέματα κυκλικής οικονομίας.

 

Ημερίδα για τα Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα διοργανώνει ο ΕΣΜΥΕ στην Verde Tec 2019

Tα Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) με τίτλο «Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα: προκλήσεις και προοπτικές στη νέα αγορά ενέργειας» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12.00μ.μ., στα πλαίσια της Έκθεσης Verde Tec 2019, στο MEC Παιανίας.

 

O μοναδικός παγκοσμίως φορητός αεριοποιητής RWBG στην 3η Διεθνή Έκθεση VERDE TEC 2019

H RENOVOIL, η Βιομάζα Αιγαίου και η ΕΣΤΙΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί έχοντας ως στόχο την προώθηση «πράσινων τεχνολογιών» και εκμετάλλευση της ξυλώδους βιομάζας προς παραγωγή ενέργειας παρουσιάζει το μοναδικό παγκοσμίως, φορητό, απλό στη χρήση, αεριοποιητή RWBG® (Reuse Wood Biomass Gasifier) στην έκθεση Verde Tec στo MEC Παιανίας, στην Αθήνα από τις 15 μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2019, στο περίπτερο της Βιομάζας Αιγαίου.

 

Verde.tec: Έλεγχος δικτύων ύδρευσης από μακρυά χάρη στην «Aqua Project»

Ενημερωθείτε στην 3 διεθνή έκθεση “Verde.tec” για την πιο άμεση, απλή και ολοκληρωμένη λύση σχετικώς με την επίβλεψη δικτύων υδρεύσεως εξ αποστάσεως

 

Δυναμική παρουσία της ΑΝΑΚΕΜ στην 3η Διεθνή Έκθεση V E R D E - T E C 2019

Δυναμική θα είναι η παρουσία της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. στην 3η Διεθνή Έκθεση Verde Tec 2019. Ακολουθώντας μια εξίσου δυναμική πορεία ανάπτυξης που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012, η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. θα κάνει αισθητή την παρουσία της, τόσο με το περίπτερο της και την συμμετοχή των στελεχών της στο Φόρουμ και τα workshop της Έκθεσης, όσο και με την υποψηφιότητα της για τα Greek Green Awards 2019.

 

H Zhidou Greece – Ν. Ζυμπάς ΑΕ στην Έκθεση «VERDETEC 2019»

- Πρώτη πανελλήνια παρουσίαση της πλατφόρμας shareʼngo

- Παρουσίαση των μοντέλων ZD D2 και D2S

 

Verde.tec: Στον παλμό της Αυτοδιοίκησης και της «πράσινης» επιχειρηματικότητας

Σοβαρές παρεμβάσεις για την περιβαλλοντική πολιτική και την κυκλική οικονομία από τους υπουργούς κ.κ. Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλου, καθώς και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη

 

Workshop PROSPER HELLAS - Τρόποι αντιμετώπισης των επιβαρυμένων με ρύπους υδάτων σε αυτοκινητόδρομους και σήραγγες

Η εταιρεία Prosper Hellas, πρωτοπόρος σε θέματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, συμμετέχει στις εκδηλώσεις του “Verde.tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10:30, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

 

To κινητό πράσινο σημείο στη Verde Tec 2019

Η CITIPOST ΙΚΕ θα επιδείξει στην έκθεση περιβάλλοντος Verdetec 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Φεβρουαρίου στο MEC Παιανίας, έναν καινοτόμο εγχώριας κατασκευής εξοπλισμό με εφαρμογή στην τοπική αυτοδιοίκηση και χρήση σε προγράμματα διαλογής στην πηγή. Ο εξοπλισμός αυτός είναι ένα αυτοκινούμενο ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ (ΚΠΣ).

 

Ημερίδα για νερό και λύματα με συμμετοχή ΟΒΥΕ και ΔΕΥΑ

Επί τάπητος στην 3η διεθνή έκθεση “Verde.tec” τα ζητήματα που αφορούν τις τεχνολογίες ελέγχου ποιότητας του νερού και διαχείρισης των λυμάτων, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

 
 

Κυκλική οικονομία και smart cities στο επίκεντρο του «Verde.Tec Forum»

Τουλάχιστον δεκαπέντε ξεχωριστές συνεδριακές εκδηλώσεις και workshops θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την 3η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019

 

Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα «Greek Green Awards 2019»

Έως τις 11 Ιανουαρίου 2019 θα μπορούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες και οι Φορείς Διαχείρισης να καταθέσουν τις προτάσεις για τις υποψηφιότητες έργων που θα βραβευθούν

 

Οι ισχυροί της κυκλικής οικονομίας επιλέγουν τη διεθνή «Verde Tec 2019»

Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις στηρίζουν τη μεγάλη διοργάνωση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τις smartcities που θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Αιγίδες και υποστηρίξεις της Verde Tec

H 3η διεθνής Έκθεσης «Verde.tec», που διοργανώνεται 15-17 Φεβρουαρίου 2019 στο MEC Παιανίας, στην Αθήνα, φέρει τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών κι Εξοικονόμησης Ενέργειας.

 

 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

banner_DT.jpg 

Έρχονται επενδύσεις σε θαλάσσιες ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στήριξη σε start up


Όλες οι διαστάσεις της χρήσης και των ωφελημάτων που προκύπτουν από την αποκαλούμενη «γαλάζια ενέργεια» στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικώς με τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοποίηση του δυναμικού της θαλάσσιας και της ωκεάνιας ενέργειας της Ευρώπης έως το 2020, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο “Verde.tec Forum.

Η ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 10:30’ π.μ. στη συνεδριακή αίθουσα Α’ του εκθεσιακού κέντρου στο MEC. Σε συνεργασία με την εταιρεία «Τεχνοεκδοτική / T-Press» και στο πλαίσιο της 2ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec, τo Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση με προγραμματισμένες κατʼ ιδίαν «Επιχειρηματικές Συναντήσεις (b2b event) μεταξύ φορέων που δραστηριοποιούνται στον αναδυόμενο τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρότυπο βιοκλιματικό δωμάτιο από το ΤΕΕ στη VERDE.TEC για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος


 

Επίκαιρη και πρωτοποριακή πρωτοβουλία που συνδέεται με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και του νέου ΚΕΝΑΚ αναδεικνύοντας τα οφέλη της οικολογικής δόμησης

 

Τη λειτουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού δωματίου και τα οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας θα επιδείξει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας. 

Η κατασκευή γίνεται σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Εργασίας «Αρχιτεκτονική & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας UIA-ARES WP Intl.». Βασικό άξονα σχεδιασμού αποτέλεσε η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ο Βιοκλιματικός Σχεδιασμός και το πλαίσιο που ορίζει ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ).

 
 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕCOTEC: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τις εργασίες του πανελλήνιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μεταδίδει ζωντανά και καλύπτει δημοσιογραφικά το περιοδικό Ecotec 

Δείτε ζωντανά από την ιστοσελίδα του Ecotec και της διεθνούς έκθεσης Verde.Tec την εξέλιξη του συνεδρίου, με ένα κλικ εδώ: 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο παλμός της «κυκλικής οικονομίας» χτυπά στη VERDE.TEC για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος 


 

Τα μεγαλύτερα projectστην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι παρεμβάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και καινοτόμες παρουσιάσεις από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος

 

Την ώρα που μερικά από τα ισχυρότερα ονόματα στο χώρο των κατασκευών, των έργων και των επενδύσεων στην «κυκλική οικονομία» δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec”, διαμορφώνεται το πρόγραμμα του “Verde.Tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕCτης Παιανίας.

Τις εντυπώσεις φιλοδοξεί να κερδίσει η διαδραστική εκδήλωση που προετοιμάζει το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος για τις μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας στον κτηριακό τομέα. Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, αγρονόμοι – τοπογράφοι, μελετητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους διακεκριμένους ομιλητές και τα στελέχη του ΤΕΕ για τις πρόσφατες σχετικές τεχνολογικές εξελίξεις.

Το ενδιαφέρον του τεχνικού κόσμου εντείνεται αφού στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΤΕΕ στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», θα παρουσιαστούν οι παρεμβάσεις σχετικά με τα θέματα αστικού περιβάλλοντος, καθώς και οι διαδικασίες περιβαλλοντικής προστασίας στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων σημαντικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων, θα είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραβεία "best practices" των ΟΤΑ για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος


 

Υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της ΚΕΔΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος η 2η διεθνής έκθεση “Verde.Tec”

 

Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα επισκεφθούν τη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” και θα συμμετάσχουν στο συνεδριακό πρόγραμμα του “Verde.Tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας.

Στη νέα διοργάνωση που έχει την υπογραφή κύρους από την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» θα πραγµατοποιηθεί ειδική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.Σωκράτης Φάμελλος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης θα βραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρµοστεί από τους ΟΤΑ για την εφαρµογή Τεχνολογιών Περιβάλλοντος και την προσαρµογή στην κυκλική οικονοµία.  

Στη διάρκεια του τριήµερου «συνεδριακού µαραθωνίου», ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Στερεών Αποβλήτων (ISWA) κ. Αντώνης Μαυρόπουλος αναµένεται να ανακοινώσει σειρά νέων στοιχείων που αφορούν στις εξελίξεις των στερεών αποβλήτων στη χώρα µας, στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα. Στο ίδιο πλαίσιο, η καθηγήτρια της Σχολής Χηµικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Μαρία Λοϊζίδου αναµένεται να κάνει σηµαντικές ανακοινώσεις για τα ερευνητικά προγράµµατα και το έργο που γίνεται από το ΕΜΠ στην προσπάθεια αντιµετώπισης κάθε είδους ρύπανσης.

Εκτός από την αιγίδα του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα συµµετάσχει διά του προέδρου του κ. Γιώργου Στασινού στα εγκαίνια και στις βραβεύσεις βέλτιστων πρακτικών που θα διοργανωθούν σε συνεργασία µε το υπουργείο Περιβάλλοντος και την Κεντρική Ένωση Δήµων Ελλάδος. Στο 2ο “Verde.Tec Forum” έχουν δηλώσει επίσης την πρόθεσή τους να συµµετάσχουν και να διοργανώσουν εκδηλώσεις η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και το Ecocity

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/07/2017

Tο κλειδί για την πράσινη και την κυκλική οικονομία


Με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και τις πρώτες σημαντικές συμμετοχές άρχισε η

προετοιμασία της 2ης διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec”

 

Νέα στοιχεία, περισσότεροι εκθέτες και ακόμα πιο στοχευμένες συνεδριακές εκδηλώσεις φέρνει η 2η διεθνής έκθεση "Verde.Tec" που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας.

Η νέα διοργάνωση θα αποτελέσει το κλειδί για την πράσινη και την κυκλική οικονομία γιʼ αυτό και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των υδάτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στις αποκαλούμενες «έξυπνες πόλεις», στην ενέργεια, στη διαχείριση της βιομάζας και στην προοπτική δημιουργίας υποδομών μηδενικών αποβλήτων. 

Παράλληλα με την προετοιμασία της έκθεσης, γίνεται σοβαρή προετοιμασία για το 2ο "Verde.Tec Forum" σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) και το Ecocity. Καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του τελικού προγράμματος παίζουν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Στερεών Αποβλήτων (ISWA) κ. Αντώνης Μαυρόπουλος και η καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Μαρία Λοϊζίδου. 

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις που αφορούν στην κυκλική οικονομία, αναζητούνται ομιλητές από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων που θα αναδείξουν τις δυσκολίες εφαρμογής αλλά και τις καινοτόμες λύσεις που εφαρμόζουν ώστε να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο. Θα παρουσιαστούν μάλιστα και βέλτιστες πρακτικές σε έργα τα οποία υλοποιήθηκαν στη χώρα μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο αίτημα της αγοράς γίνεται πραγματικότητα 


Μετά την στοχευμένη πρώτη διοργάνωση, η διεθνής έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος έρχεται ακόμα πιο ενισχυμένη στις 2 – 4 Μαρτίου 2018

 

Μεγαλύτερη, επίκαιρη και ακόμα πιο ενισχυμένη έρχεται η 2η διεθνής έκθεση “Verde.tec”. Η νέα έκθεση θα διοργανωθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας και έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα της αγοράς, η οποία έκρινε αναγκαία τη διοργάνωση μιας στοχευμένης διοργάνωσης όπως ήταν η φετινή. 

Μετά την πρώτη επαναπροσέγγιση της αγοράς και τη δρομολόγηση σημαντικών νέων επιχειρηματικών σχεδίων για την υιοθέτηση τεχνολογιών περιβάλλοντος, η αγορά είναι έτοιμη να κάνει ένα ακόμα βήμα για την ανάπτυξη. Στόχος της 2ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec είναι η προβολή και η προώθηση προϊόντων, λύσεων, προτάσεων και έργων που μπορούν να υλοποιηθούν για να κινηθεί η αποκαλούμενη «κυκλική οικονομία». 

Όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις που έγιναν στο συνεδριακό πρόγραμμα του “Verde.tecForum” αλλά και όπως επιβεβαιώνεται από τις επαφές, τις συνέργειες και τη δρομολόγηση συνεργασιών που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της “Verde.tec”, ο κλάδος των τεχνολογιών περιβάλλοντος μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια αύξησης του ΑΕΠ και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Για το λόγο αυτό μάλιστα, μαζί με την προετοιμασία της έκθεσης αρχίζει και η προετοιμασία των παράλληλων εκδηλώσεων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο ραντεβού το 2018!


Στην κορυφή του ενδιαφέροντος η έκθεση “Verde.tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, η οποία θα επαναληφθεί την επόμενη χρονιά με τη στήριξη της αγοράς

  

Έκπληξη και ικανοποίηση για τους εκθέτες, συνέδρους και επισκέπτες αποτέλεσε η διοργάνωση της  εξειδικευμένης έκθεσης “Verde.tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, στις αρχές Μαρτίου. Η έκθεση διοργανώθηκε από την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία και κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον της αγοράς. 

    Στοχευµένοι, υψηλού επιπέδου και προϊδεασµένοι για το τι θα δουν και πώς θα επικοινωνήσουν µε τους εκθέτες ήταν οι επισκέπτες, αλλά και οι σύνεδροι της έκθεσης “Verde.tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, η οποία πραγµατοποιήθηκε µε την εµπειρία και τη συνέπεια που διακρίνει την εταιρεία  «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» από το 1991. 

    Μετά το πέρας της αναλυτικής επεξεργασίας ποιοτικών στοιχείων σχετικώς µε την επισκεψιµότητα της διεθνούς εκθέσεως “Verde.tec” αποδεικνύεται ότι η αγορά στήριξε και θα στηρίξει πάλι µία στοχευµένη διοργάνωση που αναδεικνύει την κυκλική οικονοµία, την αειφορία και το περιβάλλον σε όλες τις διαστάσεις του. 

 

stat_verdetec_02.jpg

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αγορά έδωσε «απόλυτη εμπιστοσύνη»
στην «πράσινη» έκθεση 


Ήταν το στοίχημα από το οποίο δημιουργείται ένας νέος εκθεσιακός και συνεδριακός θεσμός για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την καινοτομία και την κυκλική οικονομία

 

Με την παραίνεση των επιχειρήσεων και των φορέων που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό, ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωσή της που διήρκεσε από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017 στο MEC της Παιανίας.

stat_verdetec_02.jpg

Yπουργοί, βουλευτές κοµµάτων, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δήµαρχοι και αντιδήµαρχοι, στελέχη Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδηµαϊκοί, επιχειρηµατίες, επιστήµονες, στελέχη επιχειρήσεων και χιλιάδες στοχευµένοι επισκέπτες πέρασαν από την 1η διεθνή έκθεση Verde.Tec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος. 

 Επίσης, εξαιρετικά ενθαρρυντική ήταν η συµµετοχή των φορέων, των ειδικών οµιλητών και των εκατοντάδων συνέδρων που συµµετείχαν στον τετραήµερο συνεδριακό µαραθώνιο του “Verde.Tec Forum” που διοργανώθηκε παράλληλα µε την έκθεση. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισηµάνσεις που έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων κ. Γιάννης Τσιρώνης στη διάρκεια της παρέµβασής του στην ηµερίδα που διοργάνωσε το µηνιαίο περιοδικό “Ecotec” για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και την κυκλική οικονοµία. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχίζει η πράσινη έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος 


 Περισσότεροι από 70 διακεκριμένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στον τετραήμερο συνεδριακό μαραθώνιο της διεθνούς έκθεσης «Verde.Tec»

 

H “Verde.Tec” είναι η νέα διεθνής έκθεση που έρχεται να παρουσιάσει τις τεχνολογικές λύσεις για τα μεγάλα και μικρά περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας. Υποστηρίζει την «κυκλική οικονομία», το νέο παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο που θα στηριχτεί στην καινοτομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. 

Η “Verde.Tec” φέρνει στο προσκήνιο και τη δυναμική ενός κλάδου που μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία και να τη βοηθήσει να απαγκιστρωθεί από τα δεινά που προκάλεσε η δημοσιονομική κρίση μετά το 2009. Σε τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για την πορεία της αγοράς και την προώθηση νέων τεχνολογιών για το περιβάλλον αναμένεται να εξελιχθεί το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας. 

 

Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Αττικής κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ. και βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Αργολίδος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης και ο τομεάρχης Νέων Τεχνολογιών του ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Ρώσσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη ΟΤΑ, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άνοιξε τις πύλες της με στήριξη της αγοράς, των φορέων και της Πολιτείας


 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι των κομμάτων και των φορέων, δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων εταιρειών έδωσαν το στίγμα της νέας εποχής

 

Την καθολική στήριξη της αγοράς, των φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκης και της Πολιτείας κατέκτησε η διεθνής έκθεση "Verde.Tec" για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, η οποία άρχισε χθες στο εκθεσιακό κέντρο MEC. Ως το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου, η νέα διεθνής έκθεση παρουσιάζει τεχνολογικές λύσεις για τα μεγάλα και μικρά περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας, ενώ θέτει νέα διάσταση σε μείζονα ζητήματα για τον καθορισμό της περιβαλλοντικής στρατηγικής με το συνεδριακό πρόγραμμά της.

Το στίγμα αυτής της νέας εποχής που έρχεται έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ανακοίνωσε ως το τέλος του Μαρτίου θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

«Θέματα προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν μικροπολιτική αντιμετώπιση. Με συναινέσεις και συνεννοήσεις πρέπει να πορευτούμε προς τον εθνικό στόχο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος ως το 2020. Διαθέτουμε ευήκοα ώτα για προτάσεις και σύνθεση απόψεων τόσο με τα άλλα κόμματα, όσο και με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο κ. Φάμελλος κατά την παρέμβασή του. Ο αναπληρωτής υπουργός ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους εκθέτες και στους συνέδρους ενώ επισήμανε προς τη διοργάνωση ότι σε αυτή τη συγκυρία, οπότε γίνεται προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πρωτοβουλίες όπως η "Verde.Tec" λειτουργούν θετικά προς την αγορά γιʼ αυτό και τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αʼ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος υπογράμμισε χαιρετίζοντας την έναρξη της "Verde.Tec" ότι η «κυκλική οικονομία» αποτελεί ένα νέο πεδίο επιχειρηματικής δράσης και ανάταξης βιομηχανικών δραστηριοτήτων που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στον επιθυμητό στόχο, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, τις οποίες μάλιστα θα μπορούν να καλύψουν νέοι επιστήμονες που αποφοιτούν από τις πολυτεχνικές σχολές και τα ΤΕΙ. «Εκθέσεις όπως αυτή πρέπει να δώσουν το στίγμα για να βαδίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος», σημείωσε.

 

Hμερίδα:ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 Μια συνεργασία του Μηνιαίου Τεχνικού Περιοδικού Ecotec  και της επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας Α - Energy Investments

 

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 11.30π.μ. - 16.15μ.μ.

 

Πρώτο μέρος (11.30π.μ. - 14.15μ.μ.): Νέα έργα και Υποδομές, Πράσινα Σημεία

Χαιρετισμοί: Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,

Περιφέρεια Αττικής,

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 

Θεματολογία: Νέα έργα και υποδομές διαχείρισης αποβλήτων που καλύπτουν τους στόχους του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ): Από την θεωρία στην πράξη, η εφαρμογή μηχανικής διαλογής προδιαλεγμένων και σύμμεικτων απορριμμάτων, η αναερόβια χώνευση των οργανικών αποβλήτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η παραγωγή compost.

 • Κοζάνη: Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ήδη σε πιλοτική λειτουργία: Εκπρόσωπος φορέων υλοποίησης του έργου.

 

 • Στερεά Ελλάδα: Έργα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων με διασφαλισμένη δημόσια χρηματοδότησηπου ήδη κατασκευάζονται ή είναι έτοιμα να ξεκινήσουν στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»:ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας

 

Φωκίδα:Η νέαμονάδα κομποστοποίησης και κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Φωκίδαςστη θέση «Βαρτός» της Τ.Κ. Ελαιώνα: Δήμος Δελφών

Θήβα: Η  μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Θήβας: Δήμος Θηβών

Λαμία και Χαλκίδα: Οι «ώριμες» μονάδες επεξεργασίας Απορριμμάτων και κατασκευής ΧΥΤΥ. 

 • Κρήτη:Μονάδα Μηχανικής Διαλογής Σύμμεικτων Απορριμμάτων και Κομποστοποίηση του Οργανικού Κλάσματος,στο χώρο τουΧΥΤΑ Χερσονήσου: η εμπειρία από την χωροθέτηση της μονάδας, την αποδοχή τηςαπό την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου Χερσονήσου, τα θέματα περιβαλλοντικής ασφάλειας.

 • Αττική: Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.- μπάζασε ανενεργόλατομείο στο Μαρκόπουλο Αττικής: Δήμος Μαρκοπούλου

 • Άλλα έργα ( υπό διαμόρφωση).

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ VERDE-TEC 2017

 VERDE-TEC 2017 | Τεχνολογίες Περιβάλλοντος | VERDE-TEC FORUM 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προοπτικές για ανακύκλωση 
και τεχνολογίες βιώσιμης ανάπτυξης


 

Δυνατοί ομιλητές με αναγνωρισμένο κύρος συμμετέχουν στο συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec 

Σε τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για την πορεία της αγοράς και την προώθηση νέων τεχνολογιών για το περιβάλλον αναμένεται να εξελιχθεί το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας.

Τους σχεδιασμούς και την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανακύκλωση θα παρουσιάσει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζει στο πλαίσιο του “Verde.TecForum”, στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2017. Ο ΕΟΑΝ έρχεται να παρουσιάσει τις προοπτικές για ένα πιο… «πράσινο» μέλλον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος θα ανοίξει την εκδήλωση αυτή, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ανακύκλωσης. Συμπληρωματικά, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος θα αναφερθεί στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων.

Λίγο μετά τη βασική εκδήλωση της ημέρας που προετοιμάζεται με την αιγίδα και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αλλά και την εκδήλωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η αναζήτηση προτάσεων και λύσεων για την ανακύκλωση θα αποτελέσει ένα απολύτως ενδιαφέρον θέμα για τις συζητήσεις και τα πηγαδάκια στο κοκτέιλ με το οποίο θα γίνουν και τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης. Παρόντες θα είναι εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του ISWA κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, στελέχη των ΟΤΑ, τεχνοκράτες, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκθέτες και επισκέπτες.

 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σε ποιους απευθύνεται: 

Στελέχη και προσωπικό περιβαλλοντικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, καθώς και βιομηχανιών, τεχνικών εταιρειών, υπηρεσιών, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικότερα σε στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

 

Σκοπός: 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αναλυτική παρουσίαση των βασικών αρχών και διατάξεων της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αναφορά στα θέματα διαχείρισης αποβλήτων, με έμφαση στην ορθή ερμηνεία και εφαρμογή τους, ούτως ώστε οι παραγωγοί ή/και διαχειριστές αποβλήτων να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις σχετικές θεσμικές τους υποχρεώσεις και να αποκτήσουν εν γένει την ικανότητα διαχείρισης των αποβλήτων τους με περιβαλλοντικά αποδεκτό και σύννομο τρόπο.

 

 

 

Ημερίδα ΕΛΕΤΑΕΝ: ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017
10π.μ. - 16μ.μ. , στο πλαίσιο του Verde-tec Forum

Το 2017 έφερε μαζί του τη νέα πραγματικότητα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικά τον κλάδο Α.Π.Ε., αυτήν που γεννήθηκε με το Ν. 4414/2016, προϊόν των Κατευθυντήριων Γραμμών για τις Κρατικές. Ενισχύσεις στους τομείς τους Περιβάλλοντος και της Ενέργειας από την ΓΔ Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον κλάδο μας από το 1994. Η ΕΛΕΤΑΕΝ, ήδη από την περίοδο της διαβούλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη θέσπιση των Κατευθυντήριων Γραμμών, έχει ασχοληθεί με την αρμόζουσα σοβαρότητα με τη νέα αυτή πραγματικότητα, έχει αναθέσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης και έχει καταθέσει επανειλημμένα συγκεκριμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις.

Σήμερα παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση και η πλήρης εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου που ορίζει ο Ν.4414/2016.

 Αυτό απαιτεί δημόσια και διεξοδική συζήτηση για τις επικείμενες εφαρμοστικές υπουργικές και διοικητικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς και πάνω από όλα την επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο κυρίαρχο ζήτημα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα νέα έργα από το 2017.

Θέματα στα οποία πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις ώστε να υπάρχει ένας σαφής και ορατός σε όλους οδικός χάρτης υλοποίησης των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ελπίζουμε πως ο διάλογος στην Ημερίδα μας, θα συμβάλλει ακριβώς σε αυτό, οδηγώντας στην διαμόρφωση ενός όσο πιο φιλικού προς τις ιδιαιτερότητες της αιολικής τεχνολογίας περιβάλλοντος και θα συνεισφέρει στην απογείωση ενός κλάδου που έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την εθνική οικονομία, να προστατέψει το περιβάλλον και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 Δείτε το πρόγραμμα 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρόσωπο – έκπληξη στη βασική ημερίδα του “Verde.Tec Forum”


 Ενώ αυξάνονται οι συµµετοχές της διεθνούς έκθεσης για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος “Verde.Tec” της “T-Press”, παίρνει µορφή το συνεδριακό πρόγραµµα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

 

Με έναν διακεκριμένο ομιλητή που διαπρέπει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον πρόεδρο του International Solid Waste Association (ISWA) κ. Αντώνη Μαυρόπουλο θα αρχίσει το συνεδριακό μέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας. 

Ένα πρόσωπο µε εµπειρίες από τις αναπτυσσόµενες χώρες τον οδήγησαν σε µια συστηµατική ενασχόληση και µελέτη της κοινωνικής διάστασης των περιβαλλοντικών προβληµάτων, ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος θα δώσει το δικό του παρόν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec”.

Ύστερα από δύο δεκαετίες σκληρής δουλειάς σε θέµατα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και έχοντας ολοκληρώσει περισσότερα από 100 µεγάλης κλίµακας έργα σε 15 διαφορετικές χώρες, ο πρόεδρος του ISWA έρχεται να ενηµερώσει τους εκθέτες, τους επιχειρηµατίες, τους δηµάρχους, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους συνέδρους του “Verde.tec Forum” για θέµατα που µπορούν να αποτελέσουν ερεθίσµατα για συνέργειες, έργα και νέες δράσεις που θα δώσουν ώθηση στην «κυκλική οικονοµία».

Ο κ. Μαυρόπουλος θα είναι ο βασικός ομιλητής της πρώτης εκδήλωσης του “Verde.Τec Forum” στις 2 Μαρτίου 2017, η οποία θα πραγµατοποιηθεί µε την αιγίδα και στην συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Οµιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, µεταξύ άλλων στελεχών της πρωτοβάθµιας και της δευτεροβάθµιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Το πρωί της ίδιας ηµέρας, το Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) αναµένεται να ανοίξει το συνεδριακό µέρος της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec” µε µια σειρά οµιλιών και παρουσιάσεων που αφορούν σε εφαρµογές τεχνολογιών αιχµής αλλά και σε έργα που έχουν υλοποιηθεί στη χώρα µας. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΕΔΕ και ΕΒΕΑ ενισχύουν το κύρος
της «πράσινης» διεθνούς έκθεσης 
 


Θεσμικοί φορείς και αγορά δίνουν το παρόν στην έκθεση και στις συνεδριακές εκδηλώσεις

 

Με την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα διοργανωθεί η βασική συνεδριακή εκδήλωση της διεθνούς εκθέσεως “Verde.Tec”, στη συνεδριακή αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου MEC της Παιανίας, στις 2 Μαρτίου 2017. Την ίδια στιγμή, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έδωσε την αιγίδα του για την έκθεση που ενισχύει το «πράσινο» επιχειρείν με καινοτόμες τεχνολογίες περιβάλλοντος. 

Η διεθνής έκθεση Verde.Tec” θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017 αλλά ήδη από τώρα έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των εκθετών και των χορηγών επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στην εγχώρια και την ξένη αγορά. Η στήριξη που έχουν παράσχει θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς προς τη διοργάνωση ενισχύουν ακόμα περισσότερο το κύρος της έκθεσης και του συνεδριακού μέρους της.

Ως σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) και ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)έχουν δώσει την αιγίδα τους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με σημαντικές εταιρείες 
και ενδιαφέροντα συνεδριακά 
events


 

Εντείνεται από την "T-Press" η επικοινωνιακή εκστρατεία για την ενημέρωση των φορέων και της αγοράς για την «πράσινη» διεθνή έκθεση

Οι σημαντικότεροι φορείς των κλάδων και μερικές από τις πιο δραστήριες επιχειρήσεις δίνουν το παρόν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία, από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017, θα συμμετέχουν όσοι φέρνουν τη νέα εποχή με την «πράσινη οικονομία» τόσο ως εκθέτες, όσο και ως σύνεδροι.

Την αρχή για τη διοργάνωση του συνεδριακού μέρους της έκθεσης, υπό τον τίτλο “Verde.TecForum”, κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση με τίτλο «Η νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», στην οποία αναμένεται να γίνει ανάλυση των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Σημαντικές αναμένεται να είναι οι τοποθετήσεις για το πώς θα οδηγηθούμε στο στόχο που θέτει η Ε.Ε. για το 2020 ώστε το 18% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύντομα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για εκδηλώσεις, από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών και άλλους φορείς που έχουν δώσει την αιγίδα τους.  

Αιγίδες και υποστηρίξεις έχουν δώσει ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), 0 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι φορείς, όπως: υπουργεία, επιμελητήρια και πολυτεχνικές σχολές.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

VERDE.TEC: Αντίστροφη μέτρηση για
τη διεθνή έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος


 

Εντείνεται από την "T-Press" η επικοινωνιακή εκστρατεία για την ενημέρωση των φορέων και της αγοράς για την «πράσινη» διεθνή έκθεση

Με περισσότερη επικοινωνία, ισχυρότερο κύρος από τις αιγίδες και την αναγνώριση που έχει από φορείς, μεγαλύτερη δυναμική χάρη στο ενδιαφέρον που δείχνουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την προετοιμασία της διεθνούς έκθεσης “Verde.Tec”. 

Σε σύντομο διάστημα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του παράλληλου συνεδριακού προγράμματος Verde.TecForum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. επί της λεωφόρου Λαυρίου 301 στην Παιανία. 

Αιγίδες και υποστηρίξεις έχουν δώσει ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), 0 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι φορείς, όπως: υπουργεία, επιμελητήρια και πολυτεχνικές σχολές.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/03/2016

VERDE.TEC: Έκθεση – ώθηση για Ενέργεια, Τεχνολογίες Περιβάλλοντος,
Καινοτομία & Start ups


 

Άλλη μια σημαντική εκθεσιακή και συνεδριακή πρωτοβουλία από
την «Τεχνοεκδοτική / Τ-
Press» 

Ένα νέο αίτημα της αγοράς τολμά να προετοιμάσει η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» μετά την αναμφισβήτητη επιτυχία της διεθνούς έκθεσης Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού “Elec.Tec”. Είναι η νέα διεθνής έκθεση “Verde.Tec” που έρχεται να παρουσιάσει Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Ενέργεια, Καινοτομία, και φυσικά Startups που απευθύνονται στην αποκαλούμενη «κυκλική οικονομία».

Ύστερα από συστηματική έρευνα στην αγορά, επαφές με επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών αλλά και αναλυτικές διαβουλεύσεις με τις διοικήσεις φορέων του χώρου, η Verde.Tec θα διοργανωθεί στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC), στην Παιανία από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017.

Έχοντας την εμπειρία προετοιμασίας και πραγματοποίησης της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τεχνολογιών περιβάλλοντος στα Βαλκάνια επί σειρά ετών, η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσει ένα νέο εκθεσιακό θεσμό που έρχεται να δώσει νέα ώθηση στην αγορά. 

 
Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

 

Διοργανώτρια εταιρεία

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΘΕΣΗΣ 2022

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2022