1

Κατηγορίες

Διοργανώτρια εταιρεία


Newsletter
Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Στις 29 - 31 Μαρτίου 2024 η 6η διεθνής έκθεση Verde.tec!

Νέα ημερομηνία για το σταθερό ετήσιο ραντεβού για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις, από το οποίο δεν πρέπει να λείπει κανείς!

Καθώς οι εξελίξεις στον τομέα του περιβάλλοντος τρέχουν με ταχείς ρυθμούς και η προσπάθεια για την προστασία του γιγαντώνεται, η πρώτη εξειδικευμένη έκθεση της χώρας που «άνοιξε το δρόμο» για τη διεξαγωγή εκθέσεων για το περιβάλλον, έρχεται για να δώσει λύσεις και απαντήσεις.

Η 6η διεθνής έκθεση VERDE.TEC / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί στις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2024 στο MEC Παιανίας, με τις προετοιμασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η καινοτομία, η τεχνολογία αιχμής και η έρευνα για τρεις ημέρες θα βρεθούν στο επίκεντρο της VERDE.TEC η οποία δεν αποτελεί ένα απλό σημείο συνάντησης αλλά έχει πλέον αναδειχθεί σε αφετηρία συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και Πολιτείας. Ιδιαίτερα σήμερα που οι τεχνολογίες περιβάλλοντος αναδεικνύονται σταθερά σε ένα ισχυρό αναπτυξιακό και ανταγωνιστικό «χαρτί» για τη σύγχρονη οικονομία που έχει στο επίκεντρό της τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, η έκθεση VERDE.TEC αποτελεί ιδανικό προορισμό.  

Η 6η διοργάνωση αναμένεται να φιλοξενήσει τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη φορά, το πλέον δυναμικό και διευρυμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, καθώς και να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες.

 Verde.tec Forum

Στοχευμένο, δυναμικό και επίκαιρο αναμένεται το τριήμερο Verde.tec Forum το οποίο προετοιμάζεται για να καλύψει κάθε πτυχή από τον τομέα του περιβάλλοντος. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι ιδιαίτερα υψηλό από εταιρείες, φορείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φυσικά Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση, και ήδη σχεδιάζονται δεκάδες σεμινάρια, ημερίδες και workshop.  

 Greek Green Awards 

Παράλληλα, προετοιμάζεται και η γιορτή του περιβάλλοντος τα Greek Green Awards. Για ακόμη μία χρονιά η επιλογή των νικητών θα γίνει από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν και θα επιλέξει οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, μέσα από έργα που έχουν υλοποιήσει ή προϊόντα και λύσεις που έχουν αναπτύξει.

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν ως εκθέτες:

 • Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δήμοι, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥA, ΦΟΔΣΑ

 Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς:

 • Αποκατάσταση Περιβάλλοντος – Τεχνολογίες Αιχμής & Εξοικονόμηση Ενέργειας
 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 •  Φωτοβολταϊκά Συστήματα
 • Ανακύκλωση Προϊόντων και Υλικών
 • Διαχείριση Φυσικών Πόρων
 • Διαχείριση Υγρών και Στερεών Αποβλήτων
 • «Πράσινη» Βιομηχανία, Μηχανήματα, Εργαλεία & Εξοπλισμός
 • Ηλεκτροκίνηση

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

 • Στελέχη, Μηχανικοί και Τεχνικοί: Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., της Βιομηχανίας, της Βιοτεχνίας, Εμπορικών Επιχειρήσεων, Κατασκευαστικών Εταιριών, Ξενοδοχειακών Μονάδων, Μεταφορών, Logistics.
 • Υπεύθυνοι Τεχνικών Υπηρεσιών των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων
 • Αρχιτέκτονες
 • Εργολήπτες
 • Μελετητές
 • Επενδυτές σε ΑΠΕ
 • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα
 • Ξένες αντιπροσωπείες
 • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.
 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κορυφαία έκθεση για το περιβάλλον, VERDE.TEC!

Εκθέτες και επισκέπτες μιλούν για το απόλυτο σημείο συνάντησης για τον κόσμο του περιβάλλοντος και ανανεώνουν το σταθερό ετήσιο ραντεβού τους για το 2024 από το οποίο δεν πρέπει να λείπει κανείς!

Τη μεγάλη της δυναμική και επιρροή, ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που αναδεικνύει τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά η 5η διεθνής έκθεση Verde.tec η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 - 19 Μαρτίου 2023 στο MEC Παιανίας. Η 5η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού κατάφερε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό εκθετών και επισκεπτών από κάθε προηγούμενη και να πραγματοποιήσει το πλέον αναβαθμισμένο και πολύπλευρο πρόγραμμα συνεδριακών εκδηλώσεων.
Περισσότεροι από 13.000 επισκέπτες - επαγγελματίες, ιδιώτες και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης- είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για κάθε προϊόν και υπηρεσία που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Την έκθεση επισκέφθηκαν, την Κυριακή 19 Μαρτίου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα περίπτερα και συνομίλησαν με εκθέτες και επισκέπτες.

Τα εγκαίνια
Τα λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της πρώτης ημέρας, Παρασκευή, 17 Μαρτίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και υποστηρίζουν με την αιγίδα τους την έκθεση.
Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν:

 • Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Δασών, ΥΠΕΝ
 • Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.
 • Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βίντεο.
 • Ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μέλος του Δ.Σ. & Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
 • Ο κ. Χρήστος Τεντόμας, Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων.
 • Ο κ. Νικόλαος Μήλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.
 • Ο κ. Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης του ΣΕΒ.
 • Ο κ. Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
 • Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ.
 • Η κ. Μαρία Λοϊζίδου, Πρόεδρος της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
 • Ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος της ΕΕΔΣΑ.
 • Ο κ. Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του ΣΕΦ.
 • Ο κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ.
 • Ο κ. Αλέξανδρος Υφαντής, Πρόεδρος του ΕΣΠΑΒ.
 • Ο κ. Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος του ΣΠΕΦ.
 • Ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός, Πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ.
 • Η κ. Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Πρόεδρος του ΣΕΓΜ.
 • Ο κ. Αλέξανδρος Κατραούζος, Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΧΒ.
 • Ο κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης, Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Στη σχετική εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία σε προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και των επιστημών, για τη δράση και τις προσπάθειές τους με σκοπό την επίλυση περιβαλλοντικών θεμάτων και την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης στην ελληνική κοινωνία.
Συνοπτικά οι βραβευθέντες: ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης (το βραβείο παρέλαβε η κ. Νάντια Μιχαλοπούλου ειδικός σύμβουλος γραφείου Υπουργού), ο κ. Ιωάννης Γκόνος, Καθηγητής, Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων του ΕΜΠ, η κ. Ευτέρπη Κοσκερίδου, Διευθύντρια του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, η κ. Μίνα Χατζηαθανασίου, Γενική Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, πρώην πρόεδρος της ISWA, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός, Πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ, ο κ. Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του ΣΕΦ, ο κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, ο κ. Μίλτος Γκλέτσος Συντονιστής Δράσεων Φύσης της ΕΕΠΦ, η κ. Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια του HELMEPA, ο κ. Γιώργος Μαυρογεώργος, Πρόεδρος του ΕΔΑΣΑ, ο κ. Στέλιος Ταντούρης, καλλιτέχνης Trash Art και ο κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, πρώην πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ.
Τιμητικό βραβείο προς τιμήν του εκλιπόντος οραματιστή, επιχειρηματία στον τομέα της προστασία του περιβάλλοντος, ιδρυτή της εταιρείας ΘΑΛΗΣ, Βασίλη Παπαζήση, παρέλαβε η κ. Μπαντουβά Παπαζήση Θεοδοσία
Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Ζέτα Φούντα Μουρτά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της διοργανώτριας εταιρείας Τεχνοεκδοτική / T-Press και τον συντονισμό ανέλαβε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού ECOTEC κ. Μιχάλης Σταθακόπουλος.

Greek Green Awards

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, η γιορτή του περιβάλλοντος τα Greek Green Awards. Η κ. Μαρία Λοϊζίδου, Πρόεδρος της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και καθηγήτρια του ΕΜΠ, παρουσίασε τη λαμπερή εκδήλωση κατά την οποία βραβεύθηκαν οργανισμοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις, για πρακτικές, προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει θέτοντας την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή τους να έχει γίνει από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή (θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου).

Verde.tec Forum

Δεκάδες σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν κάθε πτυχή για θέματα αιχμής που αφορούν το περιβάλλον από τον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, της διαχείρισης αποβλήτων και των μικρών υδροηλεκτρικών έργων μέχρι την ανακύκλωση, το βιοαέριο και τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις. Εταιρείες, φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιστήμονες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φυσικά Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση έδωσαν απαντήσεις και λύσεις μέσα από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ημερίδες και workshop κατά τη διάρκεια του τριήμερου Verde.tecForum.

Ραντεβού το 2024!

Η κ. Βούλα Μουρτά και οι συνεργάτες της Τεχνοεκδοτική / T-Press εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους εκθέτες, στους συνέδρους και στους επισκέπτες, καθώς και σε όλους όσοι υποστήριξαν και συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση της Verde.tec.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2024!

 

 

 
Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

 

ΧΟΡΗΓΟΙ 2024

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2024