You are here:

Δυναμική και επιτυχημένη η 4η διεθνής έκθεση «Verde.tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

κεντρική

Με περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη φορά, με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ιδιαίτερα ικανοποιημένους επισκέπτες, με εκθέτες που ανανέωσαν ήδη τη συμμετοχή τους για το 2023, καθώς και με καινούριες επιχειρήσεις με έντονο το ενδιαφέρον για συμμετοχή, έκλεισε τις εργασίες της η 4η διεθνής έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος».

Για τρεις ημέρες, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, το εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία μετατράπηκε σε ένα εργαστήριο καινοτομίας, προβάλλοντας ό,τι πιο σύγχρονο έχουν να επιδείξουν οι πράσινες τεχνολογίες. H ανταπόκριση σημαντικών επιχειρήσεων της συγκεκριμένης αγοράς από την Ελλάδα και από το εξωτερικό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να είναι πλήρης από συμμετοχές η φετινή διοργάνωση και να επιτευχθεί απόλυτη κάλυψη του εκθεσιακού κέντρου.

Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς περισσότεροι από 13.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για το «σήμερα» και το «αύριο» της κυκλικής οικονομίας και των smart cities.

Λαμπερά εγκαίνια για την 4η Verde.tec

Τα λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της πρώτης ημέρας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και υποστηρίζουν με την αιγίδα τους την έκθεση. Στη σχετική εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία σε προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και των επιστημών, για τη δράση και τις άοκνες προσπάθειές τους με σκοπό την επίλυση περιβαλλοντικών θεμάτων και την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης στην ελληνική κοινωνία.

Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν εκ μέρους της Πολιτείας:

– Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Μανώλης Γραφάκος.

– Η βουλευτής Ηλείας & πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Διονυσία Θεοδώρα  Αυγερινοπούλου.

– Ο βουλευτής Βʼ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Σωκράτης Φάμελος.

– Η βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Χαρά Καφαντάρη.

– Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας κ. Γιώργος Κρεμλής.

– Η επικεφαλής του θεματικού Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

– Η αρχιτέκτων και συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, κ. Καλλιόπη Παπαδάκη.

 Εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης:

– Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

– Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

– Ο πρόεδρος του ΙΤΑ και δήμαρχος Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

– Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

– Ο δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης.

Εκ μέρους Φορέων:

– Ο α΄ αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Δημήτρης Βαργιάμης.

– Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ) κ. Μαρία Τσιομπάνου.

– Ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κ. Νίκος Χιωτάκης.

– Ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) δρ. Σπυρίδωνας Οικονόμου.

– Η πρόεδρος του Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ) κ. Μαρία Λοϊζίδου.

– Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) κ. Παναγιώτης Λαδακάκος.

– Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) κ. Στυλιανός Λουμάκης.

– Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) κ. Κωνσταντίνος Βασιλικός.

– Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) κ. Βασίλης Γούναρης.

– Ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΧΒ κ. Απόστολος Σκαρλάτος.

Από την πανεπιστημιακή κοινότητα:

– Ο Διδάκτωρ Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Βερολίνου κ. Αδαμάντιος Σκορδίλης.        

– Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ κ. Ευθύμιος  Λέκκας.

– Η καθηγήτρια του ΕΜΠ και Πρόεδρος του ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ – Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων, Μαρία Λοϊζίδου.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία σε προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και των επιστημών, για τη δράση και τις άοκνες προσπάθειές τους με σκοπό την επίλυση περιβαλλοντικών θεμάτων και την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης στην ελληνική κοινωνία.

Συνοπτικά οι βραβευθέντες: Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, η κ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, η κ. Χαρά Καφαντάρη, ο κ. Γιώργος Πατούλης, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο κ. Νίκος Χιωτάκης, ο κ. Γιώργος Κρεμλής, ο Δρ. Ευθύμιος Λέκκας, ο Δρ. Αδαμάντιος Σκορδίλης, η κ. Μαρία Λοϊζίδου, ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Tην εκδήλωση άνοιξε η κ. Ζέτα Φούντα Μουρτά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της διοργανώτριας εταιρείας Τεχνοεκδοτική / TPress και τον συντονισμό ανέλαβε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού ECOTEC κ. Μιχάλης Σταθακόπουλος.

Verde.tec Forum / Greek Green Awards

Περισσότεροι από 220 ομιλητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να αναδείξουν κάθε πτυχή για θέματα αιχμής που απασχολούν τον τομέα του περιβάλλοντος. Επιστήμονες, εξειδικευμένες εταιρείες και φορείς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έδωσαν απαντήσεις και λύσεις μέσα από 32 ημερίδες και workshop.

Παράλληλα, εντυπωσιακές ήταν οι πρακτικές που αναδείχθηκαν και βραβεύτηκαν στα GreekGreenAwards, σε δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 19 και 20 Μαρτίου. Οργανισμοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις βραβεύτηκαν για πρακτικές, προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει θέτοντας την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, με την επιλογή τους να έχει γίνει από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

Ραντεβού το 2023!

Η κ. Βούλα Μουρτά και οι συνεργάτες της Τεχνοεκδοτική / TPress εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους εκθέτες, στους συνέδρους και στους επισκέπτες, καθώς και σε όλους όσοι υποστήριξαν και συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση της Verde.tec.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023!