Το Κέντρο ˮBEYONDˮ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών συμμετέχει στη «Verde.tec 2020»


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Το Κέντρο Αριστείας Επιστημών Παρατήρησης της Γης & Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης "BEYOND" του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών συμμετέχει στην  4η Διεθνή Έκθεση “Verde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος”, από 29 - 31 Μαϊου, στο M.E.C. Παιανίας.

Θα χαρούμε να σας συναντήσουμε στο περίπτερο μας, για να γνωρίσετε από κοντά τόσο τις υπηρεσίες μας όσο και τους ανθρώπους πίσω από αυτές, αλλά και στην Ημερίδα μας που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της έκθεσης, στο Verde.tecForum.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες στο http://beyond-eocenter.eu/.

 Λίγα λόγια για το "BEYOND":

 Το "BEYOND" αποτελεί ένα σύγχρονο Κέντρο ελέγχου και παρακολούθησης των φυσικών καταστροφών, το οποίο βασίζεται στη συστηματική δορυφορική παρατήρηση του περιβάλλοντος της Γης. Στόχος του είναι να ενημερώνει έγκαιρα τους ελληνικούς επιχειρησιακούς φορείς οι οποίοι ασχολούνται με τη Διαχείριση Κινδύνων και Φυσικών Καταστροφών, με πληροφορίες που απαιτούνται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης κρίσεων: την εκτίμηση του κινδύνου, τη βέλτιστη προετοιμασία και το σχεδιασμό μέτρων άμβλυνσης, την έγκαιρη προειδοποίηση,  την παρακολούθηση της εξέλιξης φυσικών καταστροφών και τέλος, την αποτύπωση των ζημιών.

Το Κέντρο εξειδικεύεται σε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο φυσικών καταστροφών: πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, σεισμοί-κατολισθήσεις-επισιτιστική ασφάλεια, υποστήριξη αγροτικής πολιτικής, διαχείριση υδάτινων πόρων, εκμετάλλευση πρώτων υλών, επιδημιολογία, αποτίμηση της ισοδύναμης ηλιακής ενέργειας και πρόγνωση ηλιακής ενέργειας

Μέσω των υποδομών κλίμακας και υπηρεσιών του BEYOND, εξασφαλίζεται η συνεχής παρατήρηση, καταγραφή πληροφοριών και εξαγωγή επιστημονικής γνώσης για τις φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια το Κέντρο έχει δεχθεί περισσότερα από 20 αιτήματα παροχής βοήθειας για τη διαχείριση κρίσεων από φυσικά ή ανθρωπογενή αίτια, καθώς και αιτήματα για την υποστήριξη ενεργειών ανθρωπιστικής βοήθειας, από διάφορες χώρες στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Αφρική, και Ασία.